12.10.2010. / 12:53

Autor: Hina

OECD: Sporiji rast u industrijskim zemljama u kolovozu

Indeksi CLI za Kanadu, Francusku, Italiju, Veliku Britaniju, Brazil, Kinu i Indiju snažno ukazuju na pad, dodaju u OECD-u

Angel Curria (Reuters)Angel Curria (Reuters)Ekonomski zamah u vodećim industrijskim zemljama usporio je u kolovozu, objavila je u ponedjeljak Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), čiji je ključni pokazatelj u tom mjesecu pokazao „zanemariv ili negativan rast".

„OECD-ovi vodeći složeni gospodarski pokazatelji (CLI) za kolovoz 2010. potkrijepili su signale o usporavanju gospodarskog rasta koji su već zabilježeni" u srpnju, priopćeno je iz OECD-a.

Tako je indeks CLI za područje OECD-a u kolovozu kliznuo za 0,1 bod, bilježeći "zanemariv odnosno negativan rast" četvrti mjesec zaredom, navodi se u izvješću.

Indeksi CLI za Kanadu, Francusku, Italiju, Veliku Britaniju, Brazil, Kinu i Indiju snažno ukazuju na pad, dodaju u OECD-u.

U SAD-u se istodobno pojavljuju snažniji signali da su aktivnosti dosegnule vrhunac, ističe se u priopćenju.

U Njemačkoj, Japanu i Rusiji rast se nastavlja, procjenjuju u toj međunarodnoj organizaciji.

OECD ima 33 zemlje-članice i nastoji koordinirati ekonomsku politiku vodećih svjetskih industrijskih sila.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika