12.10.2010. / 13:54

Autor: Hina

Izvanredni porez natjerao tri inozemne banke na razmišljanje o povlačenju iz Mađarske

Ne navodeći imena banaka, list navodi tek da vrijednost njihovih bilanci ne zaostaje značajno za onom najveće mađarske banke OTP

Viktor Orban (Reuters)Viktor Orban (Reuters)Tri inozemne banke razmišljaju o odlasku iz Mađarske nakon što je Budimpešta nedavno uvela izvanredni porez za bankovni sektor, piše u utorak budimpeštanski dnevnik Nepszava, prenoseći anonimne izvore.

Ne navodeći imena banaka, list navodi tek da vrijednost njihovih bilanci ne zaostaje značajno za onom najveće mađarske banke OTP.

Tri banke posluju s gubitkom a izvanredni porez smatraju nepodnošljivim teretom.

Ne očekuju brzo poboljšanje sadašnje situacije, budući da vlada od njih namjerava ubrati istu svotu poreza i sljedeće godine. Najava njegova ukidanja u 2012. nije dovoljna da ih zadrži u Mađarskoj, piše Nepszava.

Premijer Viktor Orban najavio je u lipnju uvođenje poreza na financijske tvrtke, prihodi od kojeg bi trebali pomoći da se ostvari zacrtani cilj smanjenja manjka u ovoj godini na 3,8 posto BDP-a.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika