12.10.2010. / 14:38

Autor: Hina

Pavlek: Učinit ćemo sve da Ivica osvoji Svjetski kup

Ako Ivica Kostelić ostane zdrav i bez ozljeda prođe sezonu, držim da ima velike šanse osvojiti naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, a Hrvatski skijaški savez će mu dati najbolju moguću logističku potporu u ostvarenju tog cilja, kazao je na konferenciji za novinare uoči nove sezone direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek.

Ante i Ivica Kostelić i Vedran Pavlek (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)Ante i Ivica Kostelić i Vedran Pavlek (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)Ako Ivica Kostelić ostane zdrav i bez ozljeda prođe sezonu, držim da ima velike šanse osvojiti naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, a Hrvatski skijaški savez će mu dati najbolju moguću logističku potporu u ostvarenju tog cilja, kazao je na konferenciji za novinare uoči nove sezone direktor alpskih reprezentacija Vedran Pavlek.

"Ivica je sjajno odradio kondicijske pripreme na Mljetu, potom skijaške u Hintertuxu i Zermattu, te je spreman za novu sezonu i pohod na svjetski tron. Unatoč lošoj financijskoj situaciji, nastojali smo mu osigurati maksimalne uvjete, pa smo u njegovu prateću ekipu uvrstili pomoćnog trenera-servisera Danijela Andesilića i testnog vozača za brze discipline Mitju Zupana. Od Ane Jelušić i Natka Zrnčića-Dima očekujemo napredak u odnosu na prošlu sezonu, ali pred njih nećemo postavljati maksimalne ciljeve", kazao je Pavlek, koji je dodao kako će Ivica ove sezone voziti baš sve utrke, iako u stručnom stožeru dvoje oko spusta u Bormiju.

Sezona Svjetskog kupa započinje već tradicionalno 23. i 24. listopada veleslalomskim utrkama u Soeldenu, koje će od hrvatskih skijaša voziti samo Kostelić, iako hrvatsko skijanje ima pravo na još jednog veleslalomaša i veleslalomašicu.

Jelušić i Zrnčić-Dim su, uz Kostelića, jedini članovi A reprezentacije, a oni su tijekom ljeta odradili pripreme na dalekom argentinskom jugu u Ushuaji, te potom u Moeltallu i Hintertuxu. Jelušić će ove sezone voziti sve slalomske utrke, te neke veleslalomske, dok će Zrnčić-Dim također propustiti određeni broj veleslaloma. U B reprezentaciji su Tea Palić, Dalibor Šamšal, Tin Široki, te posve mladi Riječanin Sebastian Brigović i Zagrepčanin Filip Zubčić, koji su, prema Pavlekovim riječima, potencijalni kandidati za ZOI u Sočiju.

Završnica ove sezone Svjetskog kupa bit će u Lenzerheideu (16.-20. ožujka), a Svjetsko prvenstvo će se održati od 8. do 20. veljače u njemačkom Garmischu. Novost je i paralelni-slalom u Muenchenu 2. siječnja na kojem će voziti po 15 najbolje plasiranih slalomaša i slalomašica, a bodovat će se samo za ukupni poredak Svjetskog kupa.

Zagrebačke slalomske utrke Svjetskog kupa zadržale su isti termin - ženska 4. siječnja, a muška 6. siječnja, no novost je da će po prvi puta obje biti noćne.

"Noćne utrke bitno nam olakšavaju logistiku, neće biti toliko problema s transportom, a zasigurno će na muškoj utrci biti više gledatelja, te se nadamo i većoj TV-gledanosti u noćnom terminu. Sljemenske utrke već sad imaju toliko dobru reputaciju među medijima i ljubiteljima skijanja da ćemo učiniti sve da zadržimo taj status. Troškovi su za nas veliki, najviše se to odnosi na transport i montažne tribine, pa i ove godine proračun tih utrka neće biti ispod 25 milijuna kuna. Ukupni proračun Saveza za ovu sezonu bit će između 13 i 14 milijuna kuna i bit će za četiri milijuna kuna manji nego u prošloj sezoni koja je bila olimpijska", kazao je Pavlek, koji je dodao kako financijsku konstrukciju još nisu zatvorili.

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika