12.10.2010. / 15:06

Autor: Hina

Zagrebački taksisti predlažu novi sustav naplate koji bi prepolovio cijene

Riječ je o projektu "Taksi Plus" kojim se prijevoz taksijem želi učiniti dostupnijim većem broju građana uvođenjem linijskoga taksija koji je povoljniji jer uključuje vožnju više osoba

(Foto: Siniša Kanižaj/PIXSELL)(Foto: Siniša Kanižaj/PIXSELL)Udruga Radio taksi Zagreb predstavila je danas prijedlog novog modela prijevoza taksijem u Zagrebu koji bi, kako je rečeno, bio čak 50 do 65 posto povoljniji za korisnike.

Riječ je o projektu "Taksi Plus" kojim se prijevoz taksijem želi učiniti dostupnijim većem broju građana uvođenjem linijskoga taksija koji je povoljniji jer uključuje vožnju više osoba, rekao je glasnogovornik te udruge Mirsad Hukić. Istaknuo je da je bi ta nova usluga bila pristupačnija građanima i u skladu s njihovim željama i platnim mogućnostima.

Po njegovim riječima, uvela bi se tri nova sustava naplate taksi usluga.

"Taksi A plus" usluga uključivala bi klasičnu taksi uslugu, a tzv. "Flat rate" usluga odnosila bi se na relaciju Zagreb-Zračna luka koja bi imala jedinstvenu cijenu bez obzira na to je li dan ili noć i koliko ima prtljage.

U "Taksi B plus" uslugu uvele bi se taksi linije u dužini od šest kilometara u Zagrebu koje, kako je rekao, inicira jedan korisnik, a dijeli ih s drugim korisnicima i plaća jednu cijenu bez obzira na dužinu linije i je li u automobilu sam ili s još nekim putnicima.

Usluga "Taksi C plus" uključivala bi najavljeni linijski autotaksi prijevoz više osoba koje imaju interes koristiti se uslugom na istoj ili približno sličnoj relaciji u kontinuiranom vremenskom razdoblju, a najmanje tri puta na tjedan. Tako bi se korisnicima omogućila ušteda do 65 posto u odnosu prema klasičnoj taksi usluzi.

"Taksi C plus" je linijski taksi koji putuje od vrata do vrata korisnika koji su naručili uslugu i dovozi ih, svakog pojedinačno, točno do željenog odredišta umjesto da pješače do vozila i naručuju vožnju, rekao je Hukić.

Predsjednik Udruge Radio taksi Zagreba Juraj Šnidarić rekao je da je s tim projektom upoznata i Gradska skupština i mjerodavni gradski ured. Istaknuo je da već više od deset godina u različitim formama Radio taksi Zagreb "pokušava oživjeti takav projekt i novi princip poslovanja", no, dodao je, svaki su put u gradu naišli na zatvorena vrata i nikada za takvo što nije bilo sluha. Ocijenio je da je prijedlog nove odluke Gradske skupštine o prijevozu taksijem nedorečen i otvara prostor raznim tumačenjima te da ta udruga, koja iduće godine slavi 110. obljetnicu, u kreiranju te odluke nije sudjelovala.

Vezane vijesti

Napadači ubili sedmoricu taksista u Meksiku

Napadači ubili sedmoricu taksista u Meksiku

Napadači su u utorak ubili sedmoricu taksista u predgrađima industrijskog centra Monterrey koji je postao jedan od najnesigurnijih meksičkih gradova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika