12.10.2010. / 16:33

Autor: Hina

Sindikati Brodosplita traže hitan sastanak s premijerkom Kosor i ministrom Popijačem

Stanje u splitskom škveru postaje sve ozbiljnije jer prijeti opasnost da radnici ostanu bez posla zbog onemogućavanja ugovaranja novih brodova

Jadranka Kosor i Đuro PopijačJadranka Kosor i Đuro PopijačPredstavnici sindikata koji djeluju u Brodosplitu zatražili su danas hitan sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor i ministrom gospodarstva Đurom Popijačem na kojem bi još jednom razmotrili ponudu samoborske tvrtke DIV na natječaju za privatizaciju splitskog brodogradilišta, s kojom sindikati nisu zadovoljni, ili će organizirati "radikalne akcije".

Sindikalci traže sastanak najkasnije do kraja tjedna inače će razmotriti organiziranje "radikalnih akcija izražavanja nezadovoljstva stanjem u tom poduzeću", izjavio je Hini povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u Brodosplitu Joško Franić.

Po njegovim riječima, stanje u splitskom škveru postaje sve ozbiljnije jer prijeti opasnost da radnici ostanu bez posla zbog onemogućavanja ugovaranja novih brodova.

Od premijerke Kosor tražit ćemo da se s Europskom komisijom ispregovara dobijanje još malo vremena u kojem bi mogli djelovati, a najvažnije je da se ugovore novi brodovi kako bi brodogradilište moglo nastaviti poslovati a radnici ostati na radnim mjestima, kazao je Franić.

Prema napisu objavljenom u tjedniku Nacional, jedan ruski ponuditelj spreman je u privatizaciju Brodosplita investirati 300 milijuna dolara, što je puno više od ponude samoborskog DIV-a, pa i o tome želimo razgovarati s premijerkom Kosor i ministrom Popijačem, dodao je Franić.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika