12.10.2010. / 17:29

Autor: Nacional.hr

Predstavljen smartphone LG Optimus 7 s novim Windows Phone 7

Pomoću Microsoftovog novog operativnog sustava koji korisnicima omogućava da učine više u manje koraka, LG Optimus 7 predstavlja novo razdoblje pametnih telefona i nudi potpuno nov doživljaj mobilnih usluga

LG Optimus 7LG Optimus 7Hrvatski telekom, Microsoft i LG predstavili su danas u Zagrebu uređaj LG Optimus 7 s novim operativnim sustavom Windows Phone 7, koji će u Hrvatskoj biti dostupan samo u T-Mobile ponudi.

Pomoću Microsoftovog novog operativnog sustava koji korisnicima omogućava da učine više u manje koraka, LG Optimus 7 predstavlja novo razdoblje pametnih telefona i nudi potpuno nov doživljaj mobilnih usluga.

U Hrvatskoj će biti dostupan samo u ponudi T-Mobilea. Cijena samog uređaja u T-Mobile ponudi iznosi 3.598 kuna, dok će korisnicima T-mobilea on biti ponuđen po povoljnijim uvjetima uz potpisivanje pretplatničkog ugovora.

„U Hrvatskom Telekomu smo pri kreiranju ponude mobilnih uređaja fokusirani na modele najboljih svjetskih proizvođača te smo ponosni na činjenicu da korisnicima prvi u Hrvatskoj nudimo mobilne uređaje sa Windows Phone 7 operativnim sustavom. Posebno bih istaknuo činjenicu da smo jedan od prvih operatora u Europi koji korisnicima nudi ovaj jedinstveni uređaj koji će od početka studenog biti dostupan uz brojne tarife iz naše ponude", istaknuo je prilikom predstavljanja uređaja Josip Žagar, viši stručnjak za portfelj i ponude mobilnih uređaja Hrvatskog Telekoma.

Andy Lees, predsjednik mobilnih komunikacija u Microsoftu poručio je: „Vrlo smo uzbuđeni zbog suradnje s LG-em, inovatorom u mobilnoj industriji. Telefon s operativnim sustavom Windows Phone 7 dizajniran je kako bi objedinio sve ono do čega je korisnicima najviše stalo, a LG je ključni partner u procesu u kojem ovo iskustvo postaje stvarnost za ljude širom svijeta".

LG Optimus 7 donosi cijeli niz novih aplikacija kao što je to Play To, zasnovanu na tehnologiji dijeljenja multimedije dostupnoj putem DLNA povezivosti samo na LG Optimus 7.

Aplikacija Play To korisnicima omogućava dijeljenje multimedijskih datoteka između različitih digitalnih uređaja u okviru čvorišta (hubova) za glazbu, video i slike, a bez potrebe za pristupom raznim izbornicima. Korisnici tako mogu prikazati video zapise i fotografije snimljene pomoću uređaja LG Optimus 7 na televizoru ili uživati u glazbi pohranjenoj na svom telefonu putem omiljenih zvučnika bez povezivanja putem kablova.

ScanSearch, aplikacija proširene stvarnosti (AR) koja omogućava korisnicima povezivanje sa svijetom informacija, još je jedna jedinstvena značajka dostupna samo uz LG Optimus 7. Informacijama o kupnji, restoranima, vremenskoj prognozi, zabavi i bankarstvu korisnici mogu pristupiti u stvarnom vremenu, što omogućuje približavanje njihovih online i offline svjetova za još ugodniji život.

Korisnicima uređaja LG Optimus 7 omogućena je i hands-free komunikacija bez potrebe za tipkanjem i to pomoću LG-eve aplikacije Voice-to-SMS uz koju je glas moguće pretvoriti u tekst za ažuriranje profila na Facebooku i Twitteru ili sastavljanje e-mailova i podsjetnika. Novi LG-ev smartphone, zahvaljujući uvođenju popularnih Microsoftovih usluga Xbox LIVE® i Zune® te uz izravan pristup omiljenim igrama i glazbi, osigurava novu epohu zabave.

HD video rezolucija od 720p nudi snimanje i reprodukciju visoke kvalitete i idealna je za dijeljenje putem društvenih mreža i offline na televizoru pomoću aplikacije Play To, dok novi LG-ev smartphone također nudi snimanje i reprodukciju u formatu 16:9 za snimanje i gledanje filmova u kino stilu.

Napredna kamera od 5 megapiksela nudi mnoštvo LG-evih tehnoloških poboljšanja kao što su Intelligent Shot, koji korisnicima osigurava savršenu fotografiju bez potrebe za podešavanjem postavki kamere, i panoramski način, koji omogućava pripajanje dijelova u jedinstven prikaz 360 stupnjeva određene scene.

Uređaj LG Optimus 7 uvodi nov koncept početnog zaslona uz Live Tiles koje nude jednostavniji pristup informacijama i uslugama putem interneta te aplikacijama koje su važne korisnicima. Šest čvorišta OS-a - ljudi, slike, igre, glazba + video, marketplace i ured - organiziraju informacije na telefonu na potpuno nov način, objedinjujući sve povezane aplikacije, usluge i sadržaje.

Optimus 7 dolazi s prostranim WVGA LCD zaslonom veličine 3,8 inča i rezolucije 800x480 piksela. Veličina zaslona čini Optimus 7 dovoljno velikim za pregledavanje interneta, a istovremeno i gracioznim kako bi stao u bilo koji džep. Čak 16 GB interne memorije dovoljno je za pohranu stotina datoteka u MP3 formatu, video zapisa i brojnih aplikacija, dok velika prijenosna baterija snage 1500mAh osigurava sate razgovora, pregledavanja interneta, čitanje e-knjiga ili igranja igara.

Vezane vijesti

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud potvrdio: HT mora svima dati pristup optici

Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbio je tužbu HT-a i potvrdio odluku kojom je Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika