12.10.2010. / 18:39

Autor: Hina

Orban: Prioritet mađarskog predsjedanja EU-om je ulazak Hrvatske u članstvo

Energetska sigurnost, pristup Hrvatske Europskoj uniji i integracija Roma neki su najvažniji prioriteti Mađarske tijekom predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2011., izjavio je u utorak mađarski premijer Viktor Orban.

Viktor OrbanViktor OrbanEnergetska sigurnost, pristup Hrvatske Europskoj uniji i integracija Roma neki su najvažniji prioriteti Mađarske tijekom predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2011., izjavio je u utorak mađarski premijer Viktor Orban.

Mađarska će predsjedati EU-om u prvoj polovici 2011.

"Energetska sigurnost, pristup Hrvatske Europskoj uniji i integracija Roma među važnim su zadacima mađarskog predsjedništva EU-om", izjavio je Orban nakon susreta s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom u Pečuhu.

"Mađarska želi posvetiti osobitu pozornost energetskoj sigurnosti, temi o kojoj će organizirati konferenciju u veljači. Vrlo važnim ocjenjuje i ulazak Hrvatske u Europsku uniju i pomoći će Zagrebu u ispunjavanju svih kriterija", dodao je Orban.

Barroso je mađarski program ocijenio "vrlo ambicioznim".

"Računamo na političke sposobnosti Viktora Orbana i nadamo se napretku djelovanja EU pod mađarskim predsjedanjem", rekao je Barroso.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika