12.10.2010. / 22:56

Autor: Totalsport

Prekinuta utakmica u Italiji: Srpski navijači htjeli linčovati vratara u autobusu

Skupina od 20-tak huligana, kako pišu srbijanski mediji, upala je s upaljenim bakljama u autobus prilikom dolaska na stadion u Genovi, u želji da se obračunaju sa Stojkovićem

Foto: ReutersFoto: ReutersKvalifikacijska utakmica za Euro 2012. u sklopu skupine C, u Genovi izmeđa Italije i Srbije, prekinuta je nakon samo 6 minuta igre zbog divljanja navijača Srbije... Utakmica je trebala početi u 20.50 sati, ali je kasnila 35 minuta, jer su navijači Srbije bacali baklje na teren, razbili su zaštitna stakla i sjekli mrežu iza gola. U jednome trenutku, prema njima su krenuli i reprezentativci Srbije... - Nismo im pljeskali, već smo ih nastojali zamoliti da se umire – objasnio je u izjavi za RAI kapetan Srbije Dejan Stanković.

Nakon što je lopta ipak krenula s centra, već u 7. minuti je dvoboj opet prekinut zbog naslinog ponašanja gostujućih navijača, odnosno bacanja baklji u teren. Sudac Craig Thomson iz Škotske odlučio je prekinuti utakmicu, pa će ogled po svemu sudeći biti registriran rezultatom 3-0 za Italiju, a Srbiju sasvim sigurno očekuju i dodatne rigorozne kazne Europske nogometne organizacije (UEFA). Inače, srbijanski navijači su se i ranije tijekom dana sukobili s talijanskom policijom, a vratar Srbije Vladimir Stojković zatražio je da ne bude u sastavu za utakmicu, a njegovom sastavu je bilo i uodovoljeno, nakon što ga je skupina srpskih huligana napala u momčadskom autobusu uoči utakmice. B92 neslužbeno saznaje da se radi o navijačima Crvene Zvezde.

Skupina od 20-tak huligana, kako pišu srbijanski mediji, upala je s upaljenim bakljama u autobus prilikom dolaska na stadion u Genovi, u želji da se obračunaju sa Stojkovićem. Navodno su ih spriječili Dejan Stanković i Nikola Žigić. Stojković je, kao klupska Zvezdina legenda, prošlog ljeta potpisao za Partizan.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 12.10.10. 23:09

to su pravi muškarci


registracija
20/6/10

Silni, 13.10.10. 08:10

Šta im je ovo trebalo?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika