13.10.2010. / 07:26

Autor: Hina

Strane agencije o Sanaderovu svjedočenju: Vlada je bila odgovorna za ugovor o Ini

Svjetske agencije popratile su u utorak svjedočenje bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera pred saborskim istražnim povjerenstvom za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine te svim ugovorima između vlade i mađarskog MOL-a kao strateškog partnera.

Ivo SanaderIvo SanaderSvjetske agencije popratile su u utorak svjedočenje bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera pred saborskim istražnim povjerenstvom za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine te svim ugovorima između vlade i mađarskog MOL-a kao strateškog partnera.

Reuters prenosi da je Sanader u svom iskazu rekao da je sadašnja premijerka Jadranka Kosor kao potpredsjednica vlade sudjelovala u završnoj fazi pripreme izmjena Inina dioničarskog ugovora, zajedno s ministrima Damirom Polančecom i Ivanom Šukerom.

Agencija navodi da je Sanader rekao da je većina čelnika u HDZ-u bila upoznata s tijekom pregovora.

Njemačka DPA javlja da je Sanader ocijenio kako nije napravio ništa krivo u privatizaciji Ine. Agencija kaže da je bivši premijer pred povjerenstvom izgledao opušteno i samouvjereno.

Sanader je posljednji i istodobno najpoznatiji svjedok pred saborskim istražnim povjerenstvom, ističe austrijska agencija APA.

Agencija prenosi njegovu izjavu: "Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada", čime je, tvrdi agencija, rekao što misli o svojim bivšim stranačkim kolegama koji su mu okrenuli leđa.

APA tvrdi da iz Sanaderova svjedočenja proizlazi da je cijela vlada bila odgovorna za ugovor o Ini.

Agencija tvrdi da Sanaderove izjave pred saborskim povjerenstvom bacaju "loše svjetlo" i na Jadranku Kosor i na Ivana Šukera.

Agencija prenosi i njegovu izjavu da nije otišao zbog Ine, nego zbog zastoja u pregovorima s EU-om.

Slovenska agencija STA iz svjedočenja izdvaja dio u kojem je Sanader rekao da s dužnosti premijera nije odstupio zbog privatizacije Ine, već zbog toga što nije bio spreman trgovati teritorijem za članstvo u EU.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 13.10.10. 10:27

Bajic treba da pozuri sa blokadom imovine jer ako to ucine Austrijanci prvi odose pare u Austriju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika