13.10.2010. / 10:05

Autor: Hina

Intel izvijestio o rekordnim tromjesečnim prihodima, rast ipak usporio

Zbog Intelove dominantne pozicije na tržištu proizvođača kompjutorskih čipova tu se tvrtku smatra predvodnikom globalnog gospodarstva, te se usporavanje njegovog rasta interpretira kao odraz usporavanja globalnog oporavka

Paul OtelliniPaul OtelliniAmerički tehnološki div Intel izvijestio je da je u trećem tromjesečju 2010. zabilježio rekordno visoke prihode u visini 11,1 milijarde dolara, te 2,96 milijardi dolara neto dobiti.

Ostvareni su prihodi negdje u sredini revidiranog raspona Intelovih prognoza objavljenih u kolovozu, ali su značajno niži od prvotne prognoze te tvrtke iz srpnja, kada je za treće tromjesečje prognozirano 11,6 milijardi dolara prihoda.

Neto dobit uspoređuje se s prošlogodišnjim rezultatom u odgovarajućem razdoblju od 1,86 milijardi dolara.

Zbog Intelove dominantne pozicije na tržištu proizvođača kompjutorskih čipova tu se tvrtku smatra predvodnikom globalnog gospodarstva, te se usporavanje njegovog rasta interpretira kao odraz usporavanja globalnog oporavka.

U odnosu na isto tromjesečje godine ranije prihodi su viši za 18 posto. U četvrtom tromjesečju Intel očekuje prihode u visini 11,4 milijarde dolara, osam posto više nego u istome razdoblju 2009.

„Intelovi rezultati u trećem tromjesečju predstavljaju povijesni rekord prihoda i operativne dobiti", kazao je predsjednik i izvršni direktor Intela Paul Otellini. „Rezultat su čvrste potražnje naših korporativnih klijenata, prodaje naših vodećih proizvoda, te nastavljenog rasta na tržištima u nastajanju", dodao je.

Tvrtka očekuje nastavak snažne globalne potražnje za svim vrstama kompjutorskim proizvodima, dodao je.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika