13.10.2010. / 12:41

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor: 'Sanaderova prijetnja je ozbiljna, oni koji se boje neka odu'

"Oni koji se boje neka odu, a oni koji taj posao mogu odraditi do kraja neka ostanu. To je moja poruka svima koji čine tri stupa vlasti u Republici Hrvatskoj", istaknula je premijerka

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da je prijetnje bivšeg premijera Ive Sanadera s jučerašnjeg svjedočenja pred istražnim povjerenstvom Sabora ozbiljna, ali da se ne plaši i da će i dalje raditi na jačanju pravne države.

Upitana nakon obilaska "Ambiente" na Zagrebačkom velesajmu je li ju strah zbog Sanaderove poruke "tko pod drugim jamu kopa u nju padne sam" s jučerašnjeg svjedočenja pred saborskim povjerenstvom za utvrđivanje okolnosti privatizacije Ine, Kosor je rekla da je to ozbiljna prijetnja, ali da će i dalje raditi na jačanju pravne države.

"I dalje ću inzistirati sa svim svojim kolegama u HDZ-u i Vladi da se pravna država učvrsti, institucije odrade svoj posao i da u toj borbi za pravnu državu, protiv kriminala i korupcije, nitko nema pravo posustati i uplašiti se", kazala je Kosor.

"Oni koji se boje neka odu, a oni koji taj posao mogu odraditi do kraja neka ostanu. To je moja poruka svima koji čine tri stupa vlasti u Republici Hrvatskoj", istaknula je premijerka.

Dodala je da proteklih dana i mjeseci ima puno prijetnji, zastrašivanja i spinova, ali da se posao mora odraditi do kraja.

"Nikakve prijetnje, spinovi, ništa što se ovih dana vrti prije svega na političkoj sceni neće uplašiti ni mene ni moje kolege u Vladi da program gospodarskog oporavka, završetka pregovora za ulazak u EU i borbe protiv korupcije provedemo do kraja i bez ostatka", rekla je premijerka Kosor.

Na pitanje smatra li da joj je Sanaderovo svjedočenje naštetilo, odgovorila je da svjedočenje bilo koga, odnosno dolazak bilo kojeg građanina koji ima dužnost svjedočiti pred povjerenstvom Hrvatskog sabora ne može naštetiti nikome te da je ona prva koja zastupa stav da svatko kaže što ima za reći, ali isto tako da se svatko u okviru svoga posla treba držati zakona.

Upitana koje bi joj kućno pomagalo danas dobro došlo (prošle godine na "Ambienti" je dobila kuhaču), odgovorila je da su njeno oruđe i oružje isključivo zakoni te da od ministara traži maksimalni angažman.

Napomenula je da Vlada u javnim poduzećima provodi akcijske programe za borbu protiv korupcije te istaknula da ohrabruje sve koji rade u okviru zakona, pošteno i časno da donose odluke i budu hrabri.

"Ključno je pritom - ne stavljajte u svoj džep", zaključila je premijerka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 13.10.10. 13:01

kaj ti je siva, pa tko se usudi napustit familiju?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika