13.10.2010. / 16:43

Autor: Hina

Austrijski ministar: Ako treba, pojačat ćemo suradnju s Hrvatskom oko Hypo banke

Po riječima Spindellegera, s kojim je u Zagreb stiglo i jako izaslanstvo austrijskog parlamenta, Beč na Hrvatsku već gleda kao na buduću članicu Unije

Austrijski ministar vanjskih poslova Michael SpindeleggerAustrijski ministar vanjskih poslova Michael SpindeleggerSuradnja s Hrvatskom u istrazi oko Hypo banke je dobra, a bude li trebalo spremni smo ju i pojačati, izjavio je u srijedu u Zagrebu austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger.

Nakon sastanka s hrvatskim kolegom Gordanom Jandrokovićem, Spindelleger je na upit novinara govorio o istrazi austrijske Hypo Alpe Adria banke koju se povezuje s nezakonitim poslovanjem u Hrvatskoj, gdje se u vezi s tim također istražuju neke privatne i pravne osobe.

"Želimo stvar ispitati do kraja. Osnovan je poseban pododbor austrijskog parlamenta koji pregledava sve dokumente i sve račune u potrazi za kriminalnim aktivnostima", rekao je šef austrijske diplomacije.

On je ocijenio da hrvatska vlada poduzima znatne napore u borbi protiv korupcije, što je važno za zatvaranje pregovaračkog poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava te za završetak hrvatskih pristupnih pregovora. "Mislim da je Hrvatska u tom smislu poduzela sve napore", rekao je austrijski ministar.

Po riječima Spindellegera, s kojim je u Zagreb stiglo i jako izaslanstvo austrijskog parlamenta, Beč na Hrvatsku već gleda kao na buduću članicu Unije.

Jandroković je austrijske parlamentarce zamolio da budu brzi prilikom ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om koji bi, očekuje Jandroković, trebao biti potpisan u prvoj polovici iduće godine.

Posebno je zahvalio ministru Spindeleggeru koji "kao veliki prijatelj snažno podupire Hrvatsku na putu u EU".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika