13.10.2010. / 16:51

Autor: Vedrana Rudan

Vedrana Rudan: Je li Mesić za svoje stanove prodao naše gole guzice?

Ako su Mesićevi "prijatelji "domaći" čime se bave? U ovoj pokradenoj zemlji jedino što cvjeta su šverc, droga i prostitucija. Nije vrag da su siroti narkići, dileri, kurve i šverceri cigaretama "posudili" Mesiću lovu?

Vedrana RudanVedrana RudanVećina građana ove zemlje, koja će za dan ili dva ući u Evropu i tako i službeno postati civilizirana, ne zna da ona to u nekim segmentima već jest.

Vi, zato jer živite od socijalne pomoći, mirovine ili ubadanja plastičnih boca, pojma nemate da polaganje malo veće love na bankovni račun u našim bankama nije baš posao koji se ne prati. Da primjerice imate dvije stotine tisuća kuna, pa da ih položite na račun u vašoj banci u strahu da vam ih u kući ne otme vlastito dijete, to vaše polaganje ne bi baš lišo prošlo.

U ovoj budućoj Evropi postoji Ured za sprečavanje pranja novca koji budno prati svaku transakciju težu od onih tisuća kuna koje sam spomenula. Da se razumijemo, ljubezna službenica iza pulta zgrabit će vaš novac i spremiti ga u svoju banku ali istovremeno će, lisica, ispuniti obrazac, popularni SPN. SPN znači "sprečavanje pranja novca". Banka će obrazac poslati onom Uredu, onda Ured dolazi do vas pa mu, na dugačko i široko morate objašnjavati odakle vam lova.

Čula sam da ne puše ni "barbe iz Amerike" ni "punicu iz Njemačke" ni "brata iz Južnoafričke unije". O nepoznatim "prijateljima" da se ne govori. Zato hrvatske lopine teže od dvije stotine tisuća kuna čuda rade kako maknuti lovu iz kuće a izbjeći oštre kandže zvijeri iz Ureda za sprečavanje...Da ne ponavljam.

Želim reći, u Hrvatskoj nema labavo, pod kontrolom su svi razbojnici koji imaju više od dvije stotine tisuća kuna. Do jučer mi je bilo drago da sam daleko od mangupa sa tolikom lovom, jebeš lovu kad ju ne možeš sakriti za crne ili bolje dane, ali od danas...

Jebote! Ne biste vjerovali. Naš bivši predsjednik Mesić kupio je dva stana, jedan na ime svoje žene, umirovljene tete iz vrtića, za 1,9 milijuna kuna. I nama, sasvim sigurno i onom Uredu, objasnio je da su mu lovu posudili "prijatelji" i da ne mora "žuriti" s vraćanjem.

Mesić u posljednje vrijeme zna reći da on više nije službeno lice iako mu ja plaćam i ured i brdo savjetnika i filodendron i auto i šofera i...Zašto mu "prijatelji" to ne plaćaju ? Pa da nama sirotima bar malo bude lakše? To je jedno pitanje.

A drugo je, čime se bave njegovi "prijatelji" kad im milijun i devet stotina tisuća kuna nije lova koju treba brzo vratiti? Treće i najvažnije pitanje jest zašto Ured za sprečavanje pranja novca građanima koji plaćaju Mesića nije objasnio porijeklo sume koju čak ni u zemlji koja će sutra u Evropu nije lako zaraditi.

Ako su Mesićevi "prijatelji "domaći" čime se bave? U ovoj pokradenoj zemlji jedino što cvjeta su šverc, droga i prostitucija. Nije vrag da su siroti narkići, dileri, kurve i šverceri cigaretama "posudili" Mesiću lovu?

Ako njegovi "prijatelji" žive van Hrvatske čime je Mesić platio tako veliko, tako strašno veliko "prijateljstvo". Mesić je, to je opće poznato, siromašan čovjek, u politiku je ušao i iz nje izašao gole guzice. Svoju guzicu "prijateljima" nije mogao prodati jer je, kako rekoh, gola.

Pada mi na pamet da je možda prodao naše guzice koje danas jesu gole ali pred desetak godina nisu bile. Što želim reći? Ma, nekako mi, u posljednje vrijeme, baš teško pada što mediji, posebno oni koji su mu ga nekad lizali, toliko seru po Sanaderu. On sigurno jest lopov ali lopov bez prijatelja. A mene, vjerojatno sam u krivu, najviše na svijetu užasavaju poštenjačine koje imaju "prijatelje" kojima se ne žuri.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 13.10.10. 18:28

e da su samo stanovi njegovo bogatsvo. To je samo vrh sante leda. Komunjarski tajkun ima toga rasporedjenog kroz cijelu mafijasku obitelj. Lova iz Nasica i zeljezare Sisak kapati ce do njegove pete generacije.


registracija
23/8/09

xaron, 13.10.10. 20:14

Nije vrag da su siroti narkići, dileri, kurve i šverceri cigaretama "posudili" Mesiću lovu? napisa V.R. a
nema pojma koliko je u pravu. Na zalost to i nije najgora vijest. "Bad news" je da smo tog istog tipa
dvaput birali za predsjednika ( uz ogromnu podrsku
medija ) , a da je postojala ustavna mogucnost, izabrali bi ga ponovo i treci put. To ukazuje na jako
nisku razinu politicke kulture i informiranosti gradjana, a cemu su u ogromnoj mjeri pridonijeli
i mediji ( posebno Jutarnji ) . Ogorcenost gradjana vladom je opravdana, mada se ( i na osnovu ovog
primjera ) mora reci da su i sami pridonijeli ovom
nasem kaosu. Ukratko : nepise nam se dobro, ma
koju vladu izabrali u buducnosti, jer nova vlada (ma koja ona bila) nece raditi u interesu gradjana , nego
u interesu onih istih koji financiraju medija i kradu od naroda kao ovaj Mesic.
,


registracija
5/3/10

starimudrac, 13.10.10. 21:18

vedrana, 260 000eura stvarno nije velik novac za dva stana i dvije garaže. ako je točno da će mesićevi prodati stan u ilici da vrate posuđeno, onda stvarno ne vidim problem. a tko mu je posudio novac ? a što to nas briga, mogao je posudit i od kamatara pa nek pliva jarunom. moje mišljenje je da je dobro odvagnuo koga je tražio pozajmicu i da će uredno riješiti tu stvar. novinari su naćeprkali temu koja u stvarnosti ide za time da razvodni ćemernu situaciju u politici i svekoliki lopovluk vladajućih.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 14.10.10. 00:02

Stanovi u Hrvatskoj su stvarno skupi. A da se nadovezem na temu pitanjem Da li itko zna gdje su zavrsile pare Ljubljanske i ostalih banaka pred pocetak rata?


registracija
15/8/09

vergilia, 14.10.10. 09:19

Mesić je bio predsjednik 10 godina. Plaća mu je bila oko 20.000, mogao je na stranu metnuti po 15.000 mjesečno i ušparati upravo da kupi to što je sada kupio. Jer - 10x12x15.000=1.800.000. Zašto je rekao da je posudio? Pa, jer se voli zezati s onima koji iz svake buhe rade slona....:)) A to što financiramo određeni status bivšeg predsjednika, sasvim je u redu. Nije u redu da financiramo nezaslužene statuse raznih sadašnjih nesposobnih političara koji sjede po sabornicama, županijskim i lokalnim tijelima i kopaju nos na naš račun.


registracija
5/3/10

starimudrac, 14.10.10. 09:31

ste vidli logiku ? nitko se ne brine otkud poletarcu stan od 1 600 000kn, a svi se brinu otkud milki padne na pamet prodati stan za 2 300 000kn i kupiti dva stana na rubu grada za 1 900 000kn. poletarac je onaj zet barišićev, despot.


registracija
14/10/10

hebiga, 14.10.10. 10:26

Jadni su ovi uvlakači i dupeljupci koji brane lopova .

Za starog mudraca, u koliko je ovo pisao bez sarkazma, možemo zaključiti da je STARI GLUPAN.

BRAVO VEDRANA !


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.10.10. 10:44

U Bogati, kako ste lagano izračunali i opravdali Meićeve nove stanove. Vama jednostavno neki ljudi jesu lopovi iako im se ne dokaže dok drugi ne moraju niti kada je evidentno. Tvoja računica "vergilia" je promašena, Mesić sa svojim primanjima i stilom života nije uspio preživjeti sa 5000 kn mjesečno ni da je čarobnjak, tako da ne stoji ušteda od 1 800 000 kn. Čekaj, tek je sišao s Pantovčaka, vidjet će te kad se počmu pojavljivati nekretnine, udjeli u ovoj, onoj firmi, polako. Ja samo znam, da moju pretpostavku o tomu da su svi lopovi ne može nitko promjeniti. Samo je pitanje kada neki političar uđe u nemilost medija i struktura pa mu počnu kopati po novčaniku. Živi bili, pa vidjeli. Inače, dobar komentar Vedrane, iako sam je mnogo puto kritizirao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika