13.10.2010. / 23:31

Autor: Vedrana Rudan

Vedrana Rudan: Kuku nama - ne vjeruj Bajiću ni kad kukuriče

Tko je naručio ubistvo Pukanića? Nikad nećemo doznati. Tko je i koliko zaista pokrao? Nikad nećemo doznati. Koga štite "službe", čije su naše "službe", tko plaća naše "službe", nikad nećemo doznati. Ukradenu lovu nikad nam neće vratiti

Vedrana RudanVedrana RudanIz dana u dan doznajemo sve više potpuno beskorisnih podataka na temu: kako i koliko je opljačkana Hrvatska. Sigurna sam da obične ljude, ja sam jedna od njih, uopće ne zanima kako su nas pljačkali i što nam govori Sanaderovo tijelo dok vlasnik toga tijela odgovara na pitanja gospode skupljene s koca i konopca.

Da li je Sanader lopov? Ne zna se. Da li je Kosor znala i krala? Ne zna se. Gdje je bila policija? Ne zna se. Da li su veći lopovi oni u Remetincu ili ovi na slobodi? Ne zna se. Zašto je čitavo vrijeme svoga mandata Bajić šutio? Ne zna...Zna se!

Hvala bogu da se bar nešto saznalo. Predsjednik Josipović, naš jedini političar koji ima odgovor na svako pitanje, objasnio je Bajićevu šutnju. Taj se Bajić, kako reče onaj Josipović, bojao "kukuriknuti da ne završi u loncu". Priznajem, smrzla sam se kad sam pročitala ovu izjavu.

Kukurikanje? Lonac? Prvi koji mi, u kontekstu kukurikanja i lonca pada na pamet, je Pukanić. Čovjek je zaista kukurikao na sve teme. Crnogorska mafija, hrvatska mafija, spominjao je imena, odlazio kao svjedok na talijanski sud i još je našao vremena da intenzivno šalje poruke, danas to znamo, pijetlu koji nije kukurikao.

A vrištavi Pukanić mislio je kako ima posla sa sebi sličnom životinjom. Danas se sudi Pukanićevim ubojicama koje će možda odležati nekoliko godina a možda se i izvući. U Hrvatskoj ima toliko "službi" kojima trebaju njihove usluge da bi bio božji grijeh odreći se provjerenih stručnjaka.

Sud će, možda, za mjesec, dva, tri ili pedeset otkriti tko je ubio Pukanića ali nikad tko je naručio bacanje pijetla u lonac. Mi smo zemlja bez pijetlova. Šutimo, gledamo i sasvim nam je normalno da se srpski mafijaši ubijaju i kasape u našem glavnom gradu, da služe za lov na pijevce nekim našim službama i nekim srpskim službama i nekim bugarskim službama.

A Bajić, više lisac nego pijevac, upaljena grla čeka da dođe vrijeme za kukurikanje. Po Josipoviću, stigli su dani kad Bajić smije razvaliti kljun. Predsjednik misli, on vrlo često na sve teme misli, da ga se u njegovom novom poslu ne bi smjelo ometati. Treba razumjeti pijevca, nikome vruć lonac mio nije, najmanje pernatim živinama.

Pijetlu treba dati šansu jer su se vremena promijenila. Teško. Ovo vrištavo vrijeme samo je tajmaut. Dogovara se novo dijeljenje karata. Tko je naručio ubistvo Pukanića? Nikad nećemo doznati. Tko je i koliko zaista pokrao? Nikad nećemo doznati. Koga štite "službe", čije su naše "službe", tko plaća naše "službe", nikad nećemo doznati. Ukradenu lovu nikad nam neće vratiti.

Jedino će Bajić kukurikati. Da je nekad kukurikao završio bi u loncu, ako danas ne kukuriče završit će u loncu. Siroti Bajić, za njega na ovome svijetu stalan samo lonac jest. Nedostaje mi Pukanić. Siročić, sudeći po porukama koje je Bajiću slao, mislio je da ima posla sa kukurikavcem.

Kad je shvatio, a shvatio je, da je u krivu bilo je prekasno. Završio je u loncu i poslao Hrvatima poruku, ne vjeruj Bajiću kad šuti. Da je živ, bio bi živ da nije kukurikao, poslao bi nam poruku, ne vjeruj Bajiću ni kad kukuriče.

www.rudan.info

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 14.10.10. 00:29

E Vedrana vodio bih te navečeru gdje poželiš ali...eto.Nisam siguran ni da ćemo se ikada sresti.Ako,reći ću ti tko sam.Zašto.?Pa tebi vjerujem skroz.Zašto?Pa pišeš točno kako bih i sam pisao,tj.istinu i samo istinu.Ništa nisi pogodila već sve predobro kužiš.Kuže li i drugi ali se samo prave blesavi!?Zbog neke siće?Bože,mogu li shvatiti da su teški za onoliko koliko lažu,koliko primaju nepošteno,koliko nepošteno glasuju da bi mrvice pobrali sa gospodarovog stola?


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.10. 00:33

U pravu si oko službi koje nas trebaju štiti,pravosuđa i svega što si napisala.100 % si u pravu.I piši,samo piši.Neka barem netko JAVAN i POZNAT napiše istinu hrvatskim građanima.Sami je očigledno nikada neće ni potražiti a kamoli prihvatiti.Tuđmanova zaostavština preko pokvarenog Pašalića i drugova,je zatrovala toliko ove prostore da i sada kada ih nema sistem funkcionira. Kutle živi,Pašalić živi,Todorići živbe i td.i td.Samo Hrvatske ima sve manje i Hrvati sve lošije žive.


registracija
31/1/10

STTony, 14.10.10. 01:16

Bravo Rudanice, svaka čast. Pukanić je doista kukurikao i da je bilo više takvih i nama bi svima bilo bolje.

Zato ti kukuriči i samo naprijed :)


registracija
18/7/07

jacki, 14.10.10. 07:00

Vedrana ljubim te, tebe i svaku tvoju misao i napisanu rijec.


registracija
5/10/10

zvuk958, 14.10.10. 10:02

Vedrana je kao i uvijek, opet u pravu...


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.10.10. 11:14

Bravo Vedro!


registracija
27/8/09

Lujo1, 14.10.10. 22:14

Odavno tvrdim kak je bajić največi krivac za svekoliki kriminal u Rvata! Dobival je plaću (i to veliku plaću) da lovi kriminalce, a on ih nije lovil i time im je slal poruku kak nek samo kradu jer u ovoj državi nema nikoga ko bi ih u tome spriječil!
I kaj sad?
Ja mislim kak bi tog lupeža trebalo odmah čorkirati, pa nek veli zakaj nije niš delal (ko mu je platil da niš ne dela - ak to veli onda bi mogel dobiti i "oprosnicu" (o Državo jebem te)), a isto tak nek vrati sve novce koje je primil, a nije zaradil.
Taj bajić je u stvari največi kriminalac u Državi!


registracija
30/8/10

TonyP, 16.10.10. 10:15

bajic je samo jos jedan primjer da nemamo odvojenu vlast, da jos uvjek vladaju sistemom sive eminencije. koliko je kompromisa sklopljeno s oporbom HDA-z kad IJ iznosi takav zakljucak. i oporba bi trebala vratiti novac. Ako za 20 godina nije postignuto razdvajanje vlasti, onda nije cudo sto pretvorba zavrsi s Latinskom Amerikom u Hrvata...i eskadronima smrti, gje padaju zrtve poput Pukanica.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 17.10.10. 22:03

Prije Pukanića i "Feral" - s najboljim hrvatskim novinarima - je kukurikao i završio u loncu. Nažalost!

Pijevci u Hrvatskoj su ili u loncu ili zoološkom vrtu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika