13.10.2010. / 19:07

Autor: Hina

Ahmadinedžad: Iran će uvijek biti uz Libanon

Ahmadinedžad se nalazi u svom prvom službenom posjetu Libanonu. Naišao je na srdačnu dobrodošlicu tisuća šijita koji su na putu od zračne luke do predsjedničke palače njegovu kolonu vozila zasipali ružinim laticama i rižom

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad poručio je u srijedu u Bejrutu da njegova vlada čvrsto stoji uz Libanon koji je suočen s neprijateljstvom susjednog Izraela.

"Iranski narod uvijek će stajati uz bok libanonskog naroda i nikad ga neće napustiti... Zasigurno ćemo pomagati libanonskom narodu u borbi protiv neprijateljstava koje uglavnom potiče cionistički režim", kazao je Ahmadinedžad.

U poruci, očit cilj koje je bio smanjiti višemjesečnu napetost između prozapadnih političara i šijitskog Hezbolaha što ga podupire Teheran, Ahmadinedžad je istaknuo da Iran podupire snažni i ujedinjeni Libanon i u svom se govoru nije posebno osvrnuo na Hezbolah.

"Podupiremo snažni i ujedinjeni Libanon. Uvijek ćemo podupirati libanonsku vladu i narod", kazao je stojeći uz libanonskog predsjednika Michela Suleimana, maronitskog kršćanina.

Njegov je posjet zabrinuo ne samo SAD već i prozapadne političare u libanonskoj vladi koji su prosvjedovali da Ahmadinedžad postupa prema Libanonu kao prema "iranskoj bazi na Mediteranu".

Ahmadinedžad se nalazi u svom prvom službenom posjetu Libanonu. Naišao je na srdačnu dobrodošlicu tisuća šijita koji su na putu od zračne luke do predsjedničke palače njegovu kolonu vozila zasipali ružinim laticama i rižom.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika