13.10.2010. / 23:15

Autor: Ana Smrečki

Biti ili ne biti: Zagrebački taksisti u štrajku, poziva ih se da odustanu

Štrajk je najavljen za 8.30 sati, taksisti u Zagrebu neće voziti uobičajenim tempom, a prevozit će samo trudnice i bolesne

Pojašnjenje kako će se Zagrepčani po novome moći voziti za 30 kuna, nije impresioniralo gradske ocePojašnjenje kako će se Zagrepčani po novome moći voziti za 30 kuna, nije impresioniralo gradske oceČinjenica je da se u našoj zemlji radnici ne mogu izboriti za svoja prava, dok ne izađu na ulice. Svjesni su toga i zagrebački taksisti, koji su se digli na noge. Naime, nakon što im je najavljena konkurencija, taksi Cameo, koji bi nakon Rijeke i Osijeka trebao doći u Zagreb, zagrebački taksisti najavili su spuštanje cijena i do 60 posto.

Pojašnjenje kako će se Zagrepčani po novome moći voziti za 30 kuna, nije impresioniralo gradske oce. Gradski ured nije reagirao na njihov prijedlog, pa su zagrebački taksisti za četvrtak najavili štrajk. Osim toga, poručuju da su gradskim vlastima nekoliko puta nudili slične projekte, no do danas ništa. Štrajk je najavljen za 8.30 sati, taksisti u Zagrebu neće voziti uobičajenim tempom, a prevozit će samo trudnice i bolesne.

Hoće li štrajk ući u neku drugu fazu, javnost će, poručuju obavijestiti na vrijeme. Nakon najave štrajka oglasio se gradski ured za promet, koji su taksiste pozvali da obustave sve prosvjedne akcije. Za 9 sati je najavljen sastanak s predsjednikom Udruženja taksista Jurajem Šnidarićem, na kojemu će biti i gradonačelnik Milan Bandić.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 14.10.10. 09:47

Konkurencija. Konkurencija. Konkurencija.
Građani će izabrati najpovoljnijeg prijevoznika.
Gulikože i lovci u mutnom ispadaju.

Konkurencija - lijek protiv monopola i podsticaj za bolju uslugu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika