14.10.2010. / 07:58

Autor: Totalsport

Vlasnik Boston Red Soxa sasvim blizu kupnje Liverpoola

Od ranije je poznata ponuda Johna Henryja, koji je za kupnju Liverpoola ponudio 300 milijuna engleskih funti. Engleski mediji navode da će se konačno prebacivanje vlasništva dogoditi "uskoro"

John Henry - njegovi Red Soxi posljednji put prvaci MLB-a bili su 2007. (Foto: Reuters)John Henry - njegovi Red Soxi posljednji put prvaci MLB-a bili su 2007. (Foto: Reuters)Po izvještajima svjetskih medija ostali su tek sati do prodaje engleskog nogometnog Premierligaša Liverpoola. Novi vlasnik bi trebao postati John Henry, između ostaloga i vlasnik MLB momčadi Boston Red Soxa...

John Henry je u srijedu doputovao u London na sastanak i konačni dogovor o preuzimanju kluba s Anfielda. Cijela procedura je dobila "zeleno svjetlo" nakon što je Visoki londonski sud odbio zahtjev aktualnih vlasnika, Amerikanaca Toma Hicksa i Georgea Gilletta, za blokadom kupoprodajnog procesa njihova kluba.

Sudac je tako presudio u korist Royal Bank of Scotland koja od Liverpoola potražuju 237 milijuna funti za otplatu kredita. Rok za to Amerikancima je istjecao ovog petka, 15. listopada. Da je sud presudio u njihovu korist, iz RBS-a bi pokrenuli stečajni postupak, što bi klub automatski, po premierligaškim pravilima, ostavilo bez devet bodova na ljestvici.

Od ranije je poznata ponuda Johna Henryja, koji je za kupnju Liverpoola ponudio 300 milijuna engleskih funti. Engleski mediji navode da će se konačno prebacivanje vlasništva dogoditi "uskoro".

Vezane vijesti

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Nizozemski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Liverpoola Dirk Kuyt potpisao je trogodišnji ugovor s Fenerbahçeom, potvrdio je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika