14.10.2010. / 09:30

Autor: Nacional.hr

Kosor: 'Ispast će da sam bila premijerka u sjeni, a to uz Sanadera nije bilo moguće'

"Svakom tko je poznavao političke prilike i način vladanja u HDZ-u u Sanaderovo vrijeme jasno je da to nije bilo moguće", tvrdi premijerka i dodaje da vrh HDZ-a nikada doznao pravi razlog Sanaderova odlaska s čela HDZ-a i Vlade

Ivo Sanader i Jadranka KosorIvo Sanader i Jadranka KosorReakcije na svjedočenje bivšeg premijera Ive Sanadera pred saborskim Istražnim povjerenstvom za Inu i dalje stižu. Kao što se mogli očekivati u HDZ-u su se žestoko obrušili na riječi donedavnog šefa, pa je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković u srijedu prozvao Sanadera kukavicom, patetikom i lažovom.

Reakcija je stigla i od premijerke Jadranke Kosor koja je jučer kazala kako su prijetnje Ive Sanadera ozbiljne, ali da se ne plaši i da će i dalje raditi na jačanju pravne države.

U kratkom razgovoru za današnje izdanje Večernjeg lista Kosor je svoje jučerašnje izjave pojasnila te je dodala da, kako je krenulo, još će ispasti da je u njegovoj vladi bila zadužena i za gospodarstvo, a čak i da je bila i "premijer u sjeni".

"Svakom tko je poznavao političke prilike i način vladanja u HDZ-u u Sanaderovo vrijeme jasno je da to nije bilo moguće", tvrdi premijerka i dodaje da vrh HDZ-a nikada doznao pravi razlog Sanaderova odlaska s čela HDZ-a i Vlade.

"Kad je Sanader odlazio 1. srpnja 2009. nije rekao kako to čini jer nije želio trgovati hrvatskim teritorijem. Sigurna sam stoga da to nipošto ne može biti razlog", izjavila je Kosor za Večernji list.

O tome kako je doživjela Sanaderovu poruku da "tko pod drugim jamu kopa sam u nju pada" premijerka Kosor kazala je da nikad ni ona ni njezini najbliži suradnici nisu kopali jamu ni pod kime.

"Prijetnji i zastrašivanja ima jako mnogo ovih dana, ali nikakve prijetnje i spinovi koji se javljaju na političkoj sceni mene i moj tim neće spriječiti da program gospodarskog oporavka, završetak pregovora za ulazak u EU i borbu protiv korupcije ne provedemo do kraja", rekla je premijerka te je zaključila kako se radi na temeljima za jaku pravnu državu u kojoj nitko tko ne poštuje zakone neće biti siguran.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 14.10.10. 10:26

eto ti ga nazad, sad te bu usmjeraval iz parlamenta hahahahahahahaha!


registracija
30/6/10

petrus7, 14.10.10. 10:30

Naravno da nisi. Ti si najobičnija zapisničarka.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.10.10. 11:06

Jadranka,ako i nisi sudjelovala u bilo čemu to ne znači da ne trebaš snositi političku odgovornost.To znači dati ostavku.Tako se radi u svakoj normalnoj demokraciji i za manje stvari.Hrvatska te ionako ne treba,samo si joj na štetu,a jedino u čemu si dobra je produbljavanje krize,što i činiš svojim jasnim nečinjenjem.


registracija
29/11/09

Ivis, 14.10.10. 11:30

Predsijednica iz sjene zasigurno NE! Ali gospodjo: Gdje Ivo tu i Jadranka, zasigurno DA!!!!!! Sada je u interesu Hrvatske drzave, kao nikada do saa, potrebno sto prije, znaci odmah raspustiti Sabor. Sada nam se cijeli svijet smije, zbog Vase pohlepnosti za vlascu!!!!!!!!


registracija
10/1/07

satruncica, 14.10.10. 11:41

Znači opet nitko nije ništa znao. Nezna Kalmeta, nezna Šuker, nezna Jaca......ali što mi se još više GADI sada se svi odriču Sanadera a sve ih je uhljebio.... Još davno sam govorila da će se Sanader vratiti, ovo sa zastupničkim mandatom je prvi korak u pravom smjeru a ne vjerujem da će na tome ostati. jasno da Sanader nije simpatičan, ali barem nije podilazio nikome, a ovi svi sada koji ga pljuju do jučer su ljubili tlo po kojem je prolazio. Gori je poturica od Turaka ...


registracija
11/1/10

fluid, 14.10.10. 12:40

Ja nemogu nikako povjerovati,a to me tjera da duboko razmislim o svojoj naivnosti i lakovjernosti iako imam podosta godina da sam to već trebao apsolvirati i riješiti se toga,kako u Hrvatskoj ne postoji osjećaj odgovornosti !?To je naprosto nevjerovatno!A potpuno sam siguran da nitko od tih na vlasti,u svojoj kući ne povlači poteze koji bi im nanijeli štetu u kući a da za to ne osjećaju odgovornost.To naprosto nije moguće.U slučaju svojih nazovi političkih odluka iza kojih ne stoje svojim karakterom i osobnošću,oni se ne osjećaju krivim ni odgovornim za svoje poteze ???Pa kako je to moguće ?Kako izgledaju te osobe iznutra?KOji su njihovi ideali i filozofija.?Zemlju su skroz uništili a trude se i dalje tvrditi da dobro rade i da ne snose odgovornost za kriminal ili nesposobnost!?To je dokaz da o ovom narodu misle sve najgore.Smatraju nas glupima i primitivcima.Pomalo sam uvjeren da su i u pravu.Dokle tako?Nemam pojma alli stvar im još uvijek prolazi.A Hrvati šute!?O Bože siđi pa vidi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika