14.10.2010. / 10:29

Autor: Hina

Koncert laureata nagrade "Milka Trnina" u Lisinskom

Tim "Koncertom na dar" Lisinski će po treći put ugostiti laureate nagrade "Milka Trnina" koju više od pola stoljeća dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika

U sklopu ciklusa "Lisinski subotom" Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog 16. listopada ugostit će laureate nagrade "Milka Trnina" - sopranisticu Valentinu Fijačko, flautisticu Renatu Penezić te dirigenta Tončija Bilića.

Na programu je skladba "Hiljadu lososa" Ive Josipovića, "Carmen fantazija za flautu i orkestar" Francoisa Borne, "Poloneza" i "Tatjanin prizor s pismom" iz opere "Evgenij Onjegin" P. I. Čajkovskog te uvertira-fantazija iz "Romea i Julije" istoga skladatelja.

Tim "Koncertom na dar" Lisinski će po treći put ugostiti laureate nagrade "Milka Trnina" koju više od pola stoljeća dodjeljuje Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika.

Riječ je o glazbenicima koji svojim umjetničkim postignućima u prethodnoj godini, kao i cjelokupnim umjetničkim habitusom pripadaju skupini vodećih hrvatskih glazbenika, a njihovo je djelovanje prepoznato ne samo na domaćim, već i na inozemnim koncertnim pozornicama, priopćeno je iz Lisinskog.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika