14.10.2010. / 12:28

Autor: Hina

Pad prihoda Rochea u trećem tromjesečju

Kompanija je priopćila da je prodaja Tamiflua, koja je dosegnula vrhunac u vrijeme pandemije svinjske gripe, gotovo stagnirala na američkom i europskim tržištima

Roche je ostvario lošije rezultateRoche je ostvario lošije rezultateŠvicarski farmaceutski div Roche Holding izvijestio je u četvrtak o padu prihoda u trećem tromjesečju za sedam posto zbog slabije potražnje za antivirusnim lijekom Tamiflu.

Prihodi u tromjesečju koje je završilo 30. rujna iznosili su 11,5 milijardi švicarskih franaka (12 milijardi dolara). U istom tromjesečju lani iznosili su 12,4 milijarde franaka.

Kompanija je priopćila da je prodaja Tamiflua, koja je dosegnula vrhunac u vrijeme pandemije svinjske gripe, gotovo stagnirala na američkom i europskim tržištima. U grupi očekuju da će u ovoj godini prihodi od prodaje Tamiflua dosegnuti ukupno milijardu švicarskih franaka, u usporedbi s 3,2 milijarde u 2009.

Unatoč padu Roche je potvrdio prognozu rasta prihoda za cijelu godinu u visini oko pet posto.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika