14.10.2010. / 13:27

Autor: Hina

Prijeti mu dvogodišnja suspenzija: WADA ne vjeruje Contadoru

Contador, koji je privremeno suspendiran do okončanja postupka, nedavno je izjavio kako razmišlja o prekidu karijere bez obzira kakvu odluku u vezi njegova slučaja donese Međunarodni biciklistički savez (UCI)

Alberto Contador (Foto: Reuters)Alberto Contador (Foto: Reuters)Svjetska antidopinška agencija (WADA) vjerojatno neće prihvatiti opravdanje Alberta Contadora (27) kako je zabranjeni klenbuterol u njegovo tijelo ušao putem hrane.

"To nije ništa novo, već smo prije imali takva opravdanja i ona su odbačena. Kod takvih slučajeva ključno je možete li dokazati da su zabranjena sredstva u vaš organizam ušla putem hrane, a to je vrlo teško dokazati", izjavio je glavni direktor WADA-e David Howman.

Trostruki pobjednik "Tour de Francea" Alberto Contador bio je na dopinškom testu 21. srpnja, tijekom "Toura", pozitivan na klenbuterol. Contador tvrdi kako je klenbuterol u njegovo tijelo ušao putem hrane, odnosno govedine koju su na dan odmora kupili u Španjolskoj. Svoju nedužnost Contador obrazlaže činjenicom da je tijekom "Toura" bio testiran barem osam puta, a samo je jedan nalaz pozitivan.

Inače, tijekom 2008. i 2009. godine u Španjolskoj je obavljeno više od 19 tisuća testova na mesu, te u niti jednom uzorku nije pronađen klenbuterol. Ako Contadorovo objašnjenje bude odbačeno prijeti mu dvogodišnja suspenzija.

Contador, koji je privremeno suspendiran do okončanja postupka, nedavno je izjavio kako razmišlja o prekidu karijere bez obzira kakvu odluku u vezi njegova slučaja donese Međunarodni biciklistički savez (UCI).

Vezane vijesti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Tour de Suisse: Kišerlovski 13-ti

Robert Kišerlovski osvojio je ukupno 13. mjesto na kraju utrke Tour de Suisse, koja najboljim biciklistima svijeta služi kao generalna proba za Tour… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika