14.10.2010. / 15:20

Autor: Andrea Belin

Video: Uhićeni huligan koji je izazvao nerede u Italiji sudjelovao i u beogradskom kaosu?

Među uhićenima je i 30-godišnji Ivan Bogdanov, vođa skupine navijača Crvene zvezde "Ultra Boys" kojega se sumnjiči kako je bio predvodnik nereda

Ivan BogdanovIvan BogdanovNeredi u Beogradu uslijed gay parade i oni u Genovi tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012. između Italije i Srbije obilježili su protekli vikend. Štoviše pojedini mediju ne isključuju mogućnosti povezanosti ovih dvaju slučaja, pa su se pojavile priče da je su predvodnici nereda u Italiji sudjelovali i u kaosu koji je pogodio Beograd zbog Parade ponosa.

Prema pisanju pojedinih medija u Srbiji, takvo mišljenje dijeli i šefica parlamenta Slavice Đukić-Dejanović. Predsjednik Srbije Boris Tadić nije se izjasnio po tom pitanju, ali se telefonski ispričao premijeru Italije Silviju Berlusconiju zbog izgreda srpskih navijača. Isto je učinio i srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić najavivši kako će vlada poduzeti određene mjere kako bi se izbjegli ovakvi incidenti.

Podsjetimo, talijanska policija uhitila je 17 srpskih navijača nakon nereda koje su u utorak prouzročili na stadionu i izvan njega zbog kojih je prekinuta kvalifikacijska utakmica. Među uhićenima je i 30-godišnji Ivan Bogdanov, vođa skupine navijača Crvene zvezde "Ultra Boys" kojega se sumnjiči kako je bio predvodnik nereda. Bogdanov je kliještima rastrgao zaštitnu ogradu na stadionu, te je tako omogućio ostalim huliganima bacanje baklji na travnjak.
U neredima nakon što je utakmica prekinuta ozlijeđena su dva policajca i 14 navijača, a policija je srpskim navijačima oduzimala noževe i palice.

78 ozlijeđenih policajaca i 17 građana, te stotinu privedenih osoba i iznimna materijalna šteta posljedica su nasilnih sukoba policije i prosvjednika koji su pratili nedjeljno održavanje gay parade u Beogradu.

Vezane vijesti

Policijske snage na splitskim ulicama

Policijske snage na splitskim ulicama

U ranim poslijepodnevnim satima, uoči današnjeg Split Pridea, raspoređene su policijske snage koje će osiguravati povorku, a prostor splitske Rive… Više

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 14.10.10. 15:55

Kastrirati i protjerati na Kosovo!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika