14.10.2010. / 14:46

Autor: Hina

Makedonske željeznice ušle u Cargo 10, Željeznice BiH žele pristupiti

Na sastanku održanom u srijedu u Sarajevu, članice alijanse prihvatile su pristupanje Makedonskih željeznica, dok inicijativa za pristupanje Željeznica BiH mora proći proceduru

Broj članica Carga 10 širi se iz tjedna u tjedanBroj članica Carga 10 širi se iz tjedna u tjedanMakedonske željeznice pristupile su u Cargo 10, a Željeznice Federacije BiH iskazale su spremnost za pristupanje tom poslovnom savezu željezničkih poduzeća, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica.

Na sastanku održanom u srijedu u Sarajevu, članice alijanse prihvatile su pristupanje Makedonskih željeznica, dok inicijativa za pristupanje Željeznica BiH mora proći proceduru pri resornom ministarstvu entiteta Federacije BiH, kaže se u priopćenju.

Predstavnici željeznica Hrvatske, Srbije i Slovenije potpisali su 9. rujna u Beogradu Protokol o osnivanju zajedničkog željezničkog poduzeća pod nazivom "Cargo 10" sa sjedištem u Ljubljani.

Ciljevi su optimizacija željezničkog teretnog prijevoza na X. koridoru, povećanje broja teretnih vlakova i preusmjeravanje dijela tereta s IV. na X. koridor te općenito s cesta na željeznicu.

Prvi teretni vlak u organizaciji tvrtke Cargo 10 krenuo je 4. listopada iz Paraćina u Srbiji za Sežanu u Sloveniji. Prevozio je drvene brikete namijenjene talijanskom tržištu.

Vezane vijesti

Kinezi iskazali interes za energetiku i transport

Kinezi iskazali interes za energetiku i transport

"Hrvatska gospodarska komora polaže veliku pozornost unapređenju gospodarskih odnosa s Kinom te je potpisano i niz sporazuma s kineskim gospodarskim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika