14.10.2010. / 15:11

Autor: Hina

Premijera 'Drame o Mirjani i ovima oko nje' 15. listopada HNK

Martinićeva priča o Mirjani i njezinom odnosu prema ljudima koji je okružuju, koju režira Anja Maksić Japundžić, prvi put se izvodi u Hrvatskoj, a već je imala premijere u Beogradu i Ljubljani

Prva ovosezonska dramska premijera zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta "Drama o Mirjani i ovima oko nje" mladoga hrvatskog pisca Ivora Martinića bit će izvedena 15. listopada u tom kazalištu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Martinićeva priča o Mirjani i njezinom odnosu prema ljudima koji je okružuju, koju režira Anja Maksić Japundžić, prvi put se izvodi u Hrvatskoj, a već je imala premijere u Beogradu i Ljubljani.

Intendantica Ana Lederer rekla je kako je HNK, iako ima dugu tradiciju, prije svega suvremeno kazalište. Zato se dramska sezona i otvara suvremenim tekstom u režiji mlade redateljice, dodala je.

Ivor Martinić i Anja Maksić-Japundžić kažu da nisu očekivali poziv iz HNK, osobito zato što je riječ o intimnom tekstu koji se izvodi na velikoj pozornici.

Maksić-Japundžić je napomenula kako osjeća strahopoštovanje prema instituciji HNK, ali vjeruje da će predstava dobro funkcionirati jer se od komorne drame pretvorila u "soul operetu".

U predstavi glume Alma Prica, Maja Posavec, Branka Cvitković, Livio Badurina, Lana Barić, Siniša Popović, Vanja Matujec, Bojan Navojec i Marijana Mikulić te grupa "Soulfingers", koja je napravila i glazbeni aranžman.

U predvorju HNK danas je, na dan kad je 1895. otvorena nova zgrada tog kazališta, otvorena suvenirnica s proizvodima koje je dizajnirao studio "Bruketa&Žinić" te je prikazan promotivni spot za 150. sezonu.

Lederer je najavila da će se različitim događajima u novoj sezoni obilježiti 150. obljetnica osnutka HNK, upozorivši da to kazalište, u kojem pod istim krovom djeluju tri ansambla, još nema prijeko potrebnu drugu scenu.

Vezane vijesti

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika