14.10.2010. / 16:25

Autor: Hina , Nacional.hr

Milanović: 'Ne želimo imati posla ni s HDZ-om, ni sa Sanaderom'

SDP ne želi imati posla ni sa Sanaderom niti s HDZ-om, izjavio je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović u povodu današnjeg Sanaderova zahtjeva za aktiviranjem saborskog mandata.

Zoran MilanovićZoran MilanovićSDP ne želi imati posla ni sa Sanaderom niti s HDZ-om, izjavio je danas predsjednik SDP-a Zoran Milanović u povodu današnjeg Sanaderova zahtjeva za aktiviranjem saborskog mandata.

"Ne znam zašto se Sanader vraća u Sabor. To je formalno njegovo pravo, ali nisam siguran da tamo ima nekog posla", kazao je Milanović poslijepodne novinarima ispred sjedišta SDP-a.

Istaknuo je kako SDP ozbiljno razmatra mogućnost da zatraži glasovanje o nepovjerenju vladi, jer smatra da se na ovakav način dalje više ne može.

SDP-ovci su, kako je rekao, to razmatrali jučer na predsjedništvu stranke, razgovarat će o tome na Klubu zastupnika te su kazao je Milanović, vrlo blizu takve odluke sa SDP-ovim mogućim koalicijskim partnerima.

Upitan za mišljenje što Sanader želi postići aktiviranjem saborskog mandata, Milanović je odgovorio da ne zna, niti da ga to zanima, ali da je puno važnije kako će se u toj situaciji postaviti oni koji daju potporu vladi, a to su HSS i predstavnici manjina.

Milanović ističe kako su oni ti koji podržavaju vladu i "koji preuzimaju ili ne preuzimaju odgovornost za stanje u Hrvatskoj".

To je, ističe Milanović, poruka njima kao i poruka vladi koja je po njegovu mišljenju iscrpila sve svoje potencijale, ako ih je ikad i imala. Zemlja je, smatra predsjednik SDP-a talac unutarnjih sukoba u HDZ-u i takvo stanje mora prestati.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika