14.10.2010. / 17:00

Autor: Hina

U Londonu promovirana hrvatska vina "Wines of Croatia"

Najveći naglasak predstavljanja "Wines of Croatia" bio je na hrvatskim autohtonim sortama - malvaziji istarskoj, teranu, plavcu malom, babiću, pošipu i graševini, vinima koja, kako se ističe, najbolje odražavaju teritorij i posebnost regija

Hrvatska vina požnjela su izvrstan uspjeh u LondonuHrvatska vina požnjela su izvrstan uspjeh u LondonuViše od dvjesto distributera, vinskih kupaca, sommeliera i predstavnika medija u Londonu je ovog tjedna kušalo hrvatska vina na događanju "Wines of Croatia", izvijestili su danas iz Udruga vinogradara i vinara Istre-Vinistre, čiji su članovi organizirali promociju hrvatskih vina u Londonu.

Ta je promocija organizirana u sklopu aktivnosti hrvatskih vinara na međunarodnoj sceni kojoj je među ostalim cilj stvaranje i jače pozicioniranja hrvatskog vinskog brenda.

Osim predstavljanja i kušanja vina proizvođača iz Istre, Dalmacije i Slavonije, u sklopu londonske promocije za dvadesetak je utjecajnih londonskih distributera, sommeliera i kupaca organizirana i posebna večera uz potporu Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Najveći naglasak predstavljanja "Wines of Croatia" bio je na hrvatskim autohtonim sortama - malvaziji istarskoj, teranu, plavcu malom, babiću, pošipu i graševini, vinima koja, kako se ističe, najbolje odražavaju teritorij i posebnost regija.

Iz Vinistre napominju i da je "Wines of Croatia" u Londonu prvo u nizu međunarodnih vinskih događanja otkad je u rujnu ove godine osnovana Koordinacija vinskih udruga i obiteljskih vinarija Hrvatske.

Glavni zadatak te koordinacije je promocija vina kao hrvatskog strateškog turističkog i gospodarskog proizvoda, te poticanje njegovog izvoza.

Vezane vijesti

Grand Prix za odanost tradiciji i visoku kvalitetu hrvatskih vina

Grand Prix za odanost tradiciji i visoku kvalitetu hrvatskih vina

Na prestižnom sajmu vina Russian Wine Fair u Moskvi hrvatski vinari osvojili su Grand Prix za kvalitetu i odanost tradiciji, ali i izazvali ogroman… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika