14.10.2010. / 19:11

Autor: Hina

Mađarska tvornica aluminija Mal Zrt u petak nastavlja proizvodnju

Tvornica aluminija na zapadu Mađarske iz koje je nedavno istekao otrovni mulj nastavit će proizvodnju u petak u podne, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik mađarske vlade.

Tvornica aluminija trebala bi početi s radom sutraTvornica aluminija trebala bi početi s radom sutraTvornica aluminija na zapadu Mađarske iz koje je nedavno istekao otrovni mulj nastavit će proizvodnju u petak u podne, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik mađarske vlade.

Vladin dužnosnik Gyorgy Bakondi, koji u ime vlade upravlja tvornicom MAL ltd, najavio je dan prije da će ta tvornica proraditi do kraja tjedna.

Više od milijun prostornih metara otrovnoga crvenog mulja izlilo se 4. listopada iz tvorničkog spremnika za odlaganje otpada i usmrtilo devetero ljudi te uništilo goleme poljoprivredne površine.

Oko 750 stanovnika sela Kolontara, koje se prvo našlo na udaru smrtonosnog mulja, moći će se vratiti kući također u petak poslijepodne, rekao je ministar okoliša Zoltan Illes.

Ipak, kuće u nižim dijelovima sela potpuno su uništene u naletu mulja od dva metra.

"Mještani Kolontara koji su ostali beskućnici bit će i dalje kod rodbine i prijatelja, a onima koji nemaju kamo osigurat će se drugi oblik smještaja", rekao je Illes.

Vezane vijesti

Novom Zelandu prijeti ekološka katastrofa

Novom Zelandu prijeti ekološka katastrofa

Novozelandske spasilačke ekipe trude se u nedjelju pretovariti naftu iz teretnog broda koji se nasukao u Zaljevu Plenty kako bi spriječili ekološku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika