14.10.2010. / 23:12

Autor: Ana Smrečki

Slučaj Sanader: Aktiviranje saborskog mandata bivšeg premijera štiti od zatvora?

O Sanaderovom povratku u saborske klupe Mandatno imunitetno povjerenstvo odlučuje u srijedu, pa bi bivši premijer već u četvrtak mogao sjediti sa svojim bivšim kolegama u saborskoj vijećnici

Bivši premijer Sanader već u četvrtak mogao sjediti sa svojim bivšim kolegama u SaboruBivši premijer Sanader već u četvrtak mogao sjediti sa svojim bivšim kolegama u SaboruNakon što je bivši premijer Sanader tražio od predsjednika Sabora Luke Bebića da mu aktivira zastupnički mandat, uslijedile su brojne reakcije vladajućih i oporbe, ali i spekulacije ovog Sanaderovog poteza. Neki već nagađaju da sjeda u saborske klupe kako bi se zaštitio od eventualnog kaznenog progona, piše 24 sata. Mediji već neko vrijeme donose neslužbene informacije da se protiv bivšeg premijera provode predistražne radnje zbog afere Fimi Medije.

Navodno se njegovo ime u USKOK-ovim prostorijama sve češće spominje, a osim Ivana Mravka i Darka Beuka, Sanaderovo ime u kontekstu brojnih afera spomenuo je i Mladen Barišić. Sjedne li ponovno na Markov trg, ovoga puta s njegove druge strane, Sanadera štiti saborski imunitet. Stručnjaci podsjećaju da imunitet nije nikakva prepreka, što se na kraju pokazalo i u slučaju Glavaš.

O Sanaderovom povratku u saborske klupe Mandatno imunitetno povjerenstvo odlučuje u srijedu, pa bi bivši premijer već u četvrtak mogao sjediti sa svojim bivšim kolegama u saborskoj vijećnici. U slučaju da nakon aktiviranja njegovog mandata stigne zahtjev za skidanjem imuniteta, ponovno se sastaje resorno povjerenstvo, koje mora donijeti odluku, koju pak Sabor treba potvrditi.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 14.10.10. 23:40

Sanader samo malo zajebava hadezejce, esdepejci fantaziraju o izborima (a mole boga da do izbora ne dođe) - a svi skupa uredno zajebavaju sve nas.
U međuvremenu svima u Saboru ide plaćica, sutra mirovinica - a samo lupetaju, lažu, muljaju i guraju nas u sve veće blato a bez ikakve odgovornosti.

Tresla se brda...


registracija
11/1/10

fluid, 15.10.10. 11:26

Kome nisu jasni zakoni i propisi koje je vladajuća garnitura donijela kako bi se zaštitila od bilo kakve odgovornosti.Uništiti državu i nikom ništa.Pokušajte neplatiti bjednih 100 kn nekih obaveza prema bilo kojoj instituciji pa ćete vidjeti jednakost pisanih i provedbenih zakona za nas i njih.Vaša odgovornost prema državi će biti kažnjena isključenjem struje,plina ili bilo čega drugoga.Jer VI ste neodgovorni prema državi.Njihovi potezi su politički a to se nemože kazniti.Kriminal koji rade je "samo politički promašaj"Važno je da su oni,kao istinski domoljubi,željeli svojoj državi najbolje.Što nisu baš uspjeli,eh.Pa to je eto tako.Bit će bolje,kažu oni i nastaviše sa lopovlucima.Podržimo ih.Još nisu baš sve pokrali.Dajmo im još malo kredita da sve počiste.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika