15.10.2010. / 08:33

Autor: Nacional.hr

Suđenje za Kornatsku tragediju: Dražen Slavica u studenom na optuženičkoj klupi

Suđenje za Kornatsku tragedijuh odlukom je Vrhovnog suda iz Šibenika je prebačeno u Zadar, a sucu Babiću u ruke je stigao spis od gotovo 6.000 stranica dokaza, vještačenja i iskaza oko stotine svjedoka

Dražen SlavicaDražen SlavicaSuđenje za Kornatsku tragediju počinje za mjesec dana, potvrđeno je sa Županijskog suda u Zadru na kojemu će u optuženičku klupu sjesti bivši šibensko-kninski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica kojega se tereti za niz propusta prilikom slanja vatrogasaca helikopterom na požarište, među kojima su bila dva maloljetnika i civilni ročnik, kašnjenje s akcijom spašavanja i oglušivanje na upućivane mu pozive u pomoć. Time je, navodi se u optužnici, počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti, piše Novi list.

Obitelji 12-orice poginulih vatrogasaca iz Šibenika, Tisnog i Vodica nakon tri godine čekanja i traženja istine nadaju se da će se u sudskom postupku otkriti pravi uzrok stradanja njihovih najmilijih. Smatraju i da Slavica ne može jedini odgovarati za pogibiju 12 vatrogasaca te se nadaju da će se tijekom suđenja razotkriti i ostali odgovorni iz sustava zaštite i spašavanja, MORH-a i MUP-a zbog brojnih počinjenih propusta, katastrofalne akcije spašavanja, uništavanja mjesta nesreće i zatiranja dokaza.

Sudac Županijskog suda u Zadru koji vodi predmet, Branko Babić, kazao je za Novi list da još nije sazvao datum glavne rasprave, ali je realno očekivati da će započeti tijekom studenoga.

Suđenje za Kornatsku tragedijuh odlukom je Vrhovnog suda iz Šibenika je prebačeno u Zadar, a sucu Babiću u ruke je stigao spis od gotovo 6.000 stranica dokaza, vještačenja i iskaza oko stotine svjedoka. U Kornatskoj tragediji, podsjetimo, 30. kolovoza 2007. godine tijekom rutinske intervencije gašenja trave i niskog raslinja na otoku poginulo je 12 vatrogasaca, a jedini je preživio Frane Lučić. Vatra ih je doslovno pregazila u nekoliko sekundi u klancu koji od uvale Šipnata vodi prema Velom vrhu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 15.10.10. 08:48

slavica je otpisan. siva je kupila onog malog koji nije izgorio, pa se nikad neće doznat zašto su vužgani i šta je to bilo na otoku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika