15.10.2010. / 11:42

Autor: Hina

Nesložno povjerenstvo za Inu: Vladajući predlažu svoje, a oporba svoje zaključke

Zgrebec je prije toga ustvrdila kako je nužno ispraviti konstataciju s prošle sjednice povjerenstva, na kojoj je svjedočio bivši premijer Ivo Sanader, a po kojoj novac od prodaje 25 posto plus jedne dionice Ine, iz prve privatizacije te naftne kompanije, nije "prošao" kroz državni proračun

Dragica Zgrebec (Foto: Pixsell)Dragica Zgrebec (Foto: Pixsell)Saborsko istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine odmah je na početku današnje sjednice odredilo 20-minutnu stanku, tijekom koje bi se članovi povjerenstva trebali upoznati s oba prijedloga zaključaka, onim koji su sastavili članovi iz vladajuće većine, te onim oporbenih članova povjerenstva.

Predsjednica povjerenstva Dragica Zgrebec izvijestila je da su HDZ-ovi članovi povjerenstva Boris Kunst, Josip Salapić, Ana Lovrin i Goran Marić te HSS-ov Zdravko Kelić sastavili svoj prijedlog zaključka, a SDP-ovi članovi Josip Leko, Gordan Maras i ona (Zgrebec) te HNS-ov Zlatko Koračević svoj prijedlog.

Budući da su oba prijedloga zaključaka, na temelju kojih će povjerenstvo danas pokušati usuglasiti izvješće o svom radu koje će uputiti na plenarnu saborsku sjednicu, stigla neposredno prije sjednice povjerenstva, Kunst (HDZ) je predložio, a ostali se članovi složili da se odredi 20-minuta stanka.

Zgrebec je prije toga ustvrdila kako je nužno ispraviti konstataciju s prošle sjednice povjerenstva, na kojoj je svjedočio bivši premijer Ivo Sanader, a po kojoj novac od prodaje 25 posto plus jedne dionice Ine, iz prve privatizacije te naftne kompanije, nije "prošao" kroz državni proračun.

Međutim, naglasila je, u obračunu državnog proračuna za 2003., u razdjelu račun financiranja, prikazano je 3,3 milijarde kuna, koliko je MOL kao strateški partner uplatio za spomenutih 25 posto plus jednu dionicu Ine.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika