15.10.2010. / 12:07

Autor: Nacional.hr

I Švicarci pišu o Sanaderu: 'Bivši premijer je od Hrvatske napravio kriminalnu kompaniju'

"Teško je vjerovati čelnicima HDZ-a, kad tvrde da nisu znali ništa o nepravilnostima pri privatizaciji Ine", zaključuje Fuster i završava tekst s tvrdnjom da je Sanader pod još većim pritiskom jer je popis grijehova koji mu se stavljaju na teret iz dana u dan sve veći

Ivo SanaderIvo SanaderSlučaj odbjeglog premijera Ive Sanadera i njegovog naglog povratka na političku scenu u Hrvatskoj nije zainteresirao samo domaću javnost, već se njime bave i ugledni europski mediji.

Tako je ciriški NZZ objavio komentar svog bečkog dopisnika Thomasa Fustera, koji u svom tekstu piše kako Hrvatskoj ovih dana stiže naplata računa iz doba vladavine bivšeg premijera. Za Sanadera kaže da je od države napravio kriminalnu kompaniju, a premijerka Kosor polako od lovca postaje lovina.

"Ivo Sanader si je povratak na svjetlo pozornice vjerojatno zamislio malo drukčije. Bivši šef hrvatske Vlade, koji je u lipnju 2009. proglasio svoj odlazak iz politike, ovaj je tjedan nastupio pred istražnim povjerenstvom parlamenta koje istražuje prodaju državne naftne kompanije Ine mađarskom MOL-u. Interes medija je bio velik, jer se već dugo spekulira da je razlog odlaska svojedobno iznimno jake ličnosti politike upletenost u korupciju", piše Thomas Fuster i dodaje kako je Sanader u svoju mrežu uvalio cijelu Vladu tvrdeći da je bila odgovorna za potpisivanje spornog ugovora.

"Za Kosor, koja je tada zaista bila lojalna Sanaderu, ove su izjave neugodne. Stoga se Kosor od dolaska na vlast trudi prikazati kao nepokolebljiva protivnica korupcije, a ne libi se okrenuti izjave protiv Sanadera i Polančeca, koji su u međuvremenu izbačeni iz HDZ-a", piše u svom komentaru Fuster koji tvrdi kako se lakonski izrečena Sanaderova izjava 'tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada' odnosi na bivše suradnike iz HDZ-a, a među njima i Kosor, koja sada od lovca postaje lovina.

"Previše članova HDZ-a, koji sve više gubi na popularnosti, nalazi se upleteno u korupcijske afere. Teško je vjerovati čelnicima te stranke, kad tvrde da nisu znali ništa o nepravilnostima pri privatizaciji Ine", zaključuje Fuster i završava tekst s tvrdnjom da je Sanader pod još većim pritiskom jer je popis grijehova koji mu se stavljaju na teret iz dana u dan sve veći, te se obruč oko njega sve više steže.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 15.10.10. 14:20

Ma kakav svijet kakva Evropa.Šta oni znaju tko je pravi političar.Hrvati to najzornije pokazuju na izborima.Uvijek glasuju za one koji im daju mrvice sa svog gospodarskog stola a da bi im oteli predjelo,glavno jelo,večeru i marendu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika