15.10.2010. / 12:18

Autor: Hina

Sony Ericsson poslovao s dobiti zahvaljujući pametnim telefonima

„Naša strategija usmjeravanja na segment pametnih telefona pokazala se uspješnom", kazao je izvršni direktor Bert Nordberg

Sony EricssonSony EricssonDiv mobilne telefonije Sony Ericsson izvijestio je u petak da su pametni telefoni i dalje ključni segment njegova poslovanja, s udjelom u ukupnim prihodima u trećem tromjesečju većim od polovine.

U tri mjeseca do kraja rujna neto dobit grupacije iznosila je 49 milijuna eura, u usporedbi s neto gubitkom od 164 milijuna eura godinu dana ranije.

Prihodi su ostali nepromijenjeni u odnosu na isto tromjesečje godine ranije i iznosili su 1,6 milijardi eura, ali su umanjeni za devet posto u odnosu na prethodno tromjesečje, priopćila je nadalje ta grupacija.

Analitičari su očekivali više prihode i dobit prije poreza.

U Sony Ericssonu izdvajaju pametne telefone kao poslovno uporište u trećem tromjesečju.

„Naša strategija usmjeravanja na segment pametnih telefona pokazala se uspješnom", kazao je izvršni direktor Bert Nordberg.

Sony Ericsson je priopćio da je u trećem ovogodišnjem tromjesečju isporučio 10,4 milijuna telefona, pet posto manje nego u tromjesečju ranije, te 26 posto manje nego u istome razdoblju 2009.

Grupacija procjenjuje udio u globalnom tržištu mobilnih telefona na četiri posto.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika