15.10.2010. / 13:23

Autor: Hina

Turska i Kina spremaju se graditi 'željeznički put svile'

Karaman je kazao da Turska planira graditi željezničke linije za brze vlakove ukupne dužine šest tisuća kilometara, od grada Edirne u zapadnoj Turskoj do Karsa na granici s Armenijom

Turska planira izgraditi mrežu brzih vlakovaTurska planira izgraditi mrežu brzih vlakovaTurske i kineske tvrtke surađivat će na projektu gradnje mreže za brze vlakove u Turskoj, koja će se protezati od njezine zapadne granice s Bugarskom i Grčkom do istočne granice s Armenijom, izvijestili su u petak turski mediji.

Prema riječima glavnog direktora Turskih državnih željeznica (TCDD-a) Sulejmana Karamana, sporazumi dogovoreni tijekom prošlotjednog posjeta kineskog premijera Wena Jiabaoa Turskoj uključuju i onaj u sklopu kojeg će Kina osigurati 28 milijuna dolara za financiranje te željezničke mreže.

Karaman je kazao da Turska planira graditi željezničke linije za brze vlakove ukupne dužine šest tisuća kilometara, od grada Edirne u zapadnoj Turskoj do Karsa na granici s Armenijom.

Turska trenutačno gradi i podvodni željeznički tunel ispod Bospora kraj Istanbula, koji će omogućiti slobodno prometovanje vlakova od zapadne Europe do Kine.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika