15.10.2010. / 13:28

Autor: Hina

Talijansko tužiteljstvo počelo istraga protiv Berlusconija zbog porezne utaje

Tužiteljstvo je počelo istragu u sklopu sudskog postupka koji se vodi u Milanu o televizijskim pravima koncerna Mediaseta zbog sumnje na utaju poreza kod kupnje filmskih prava i nabave programa

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiDržavno tužiteljstvo u Rimu otvorilo je istragu zbog porezne utaje protiv premijera Silvija Berlusconija, njegova starijeg sina Piersilvija, dopredsjednika njegova televizijskog koncerna Mediaseta i još desetak čelnika tvrtke, objavile su u petak talijanske agencije.

Tužiteljstvo je počelo istragu u sklopu sudskog postupka koji se vodi u Milanu o televizijskim pravima koncerna Mediaseta zbog sumnje na utaju poreza kod kupnje filmskih prava i nabave programa. Istražuje se poslovanje društva u sastavu Mediaseta u godinama 2003. i 2004., kad je to poduzeće RTI imalo sjedište u Rimu.

Na suđenju koje se trenutačno vodi u Milanu, predsjednik talijanske vlade već je optužen za poreznu prijevaru.

Rasprave u tom suđenju obustavljene su u očekivanju odluke ustavnog suda - predviđene za sredinu prosinca - o odluci ministra pravosuđa Angelina Alfana kojom se najvišim vladinim dužnosnicima tijekom njihova mandata, pa i predsjedniku vlade, daje imunitet od kaznenog progona.

Mediaset, u vlasništvu holdinga Fininvesta Silvija Berlusconija, u prvom polugodištu 2010. zabilježio je 33,7 posto veću čistu dobit od 241,6 milijuna eura i tako ispunio svoj plan da će u 2010. ostvariti znatan porast čiste dobiti u odnosu na 2009.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika