15.10.2010. / 13:44

Autor: Deutsche Welle

Soldi sad na glavu sjeo i Podolski

Prije početka sezone je FC Köln ponosno predstavio svoj način komunikacije unutar kluba. Novo pravilo: razgovarati umjesto ogovarati. Lukas Podolski je prekršio dogovor i nemilosrdno počeo kritizirati upravu i igrače.

Lukas PodolskiLukas PodolskiList „Sport-Bild" je objavio intervju s nogometašem FC Kölna i njemačkim reprezentativcem Lukasom Podolskim, u kojem on oštro kritizira klub, rukovodstvo, trenera i suigrače. Podolski je kritizirao način rada trenera Zvonimira Solde i hvalio rad trenera njemačke reprezentacije Joachima Löwa.

Lukas Podolski je bio vrlo kritičan i na račun menadžera FC Kölna Michaela Meiera. „Nedostaje nam jasna strategija. Mogu pretpostaviti da na stanje u klubu isto gledaju i odgovorni u rukovodstvu kluba. Kod nas se uvijek govori da su nam dobri navijači i da imamo dobar stadion. Ima klubova koji su u dosta lošijoj financijskoj situaciji, a imaju bolje rezultate", kaže Podolski na opravdanja uprave da klub nema dovoljno novaca da bi kupio još nekog kvalitetnog igrača.

Podolski je kritizirao i svoje suigrače. „Ako za 10 minuta dobijete dva gola, onda je riječ o nedostatku kvalitete. Kvaliteta nam nedostaje da bismo imali dobre rezultate. Zbog toga se u klubu moraju dobro zamisliti".

Upitan ostanak u Kölnu

Podolski je u intervjuu najavio i mogućnost odlaska iz kluba. „Tapkamo na mjestu. Ako ovo potraje, morat ću razmisliti o svojoj budućnosti", kaže Podolski.

Podolski je i ranije napuštao FC Köln. Svoju nogometnu karijeru je počeo u FC-u Bergheimu, da bi od 1995. do 2006. godine igrao u Kölnu, odakle odlazi u Bayern München. FC Köln je prodajom Podolskog tada klupsku blagajnu napunio s 10 milijuna eura.

19. siječnja 2009. godine je priopćeno da se Podolski vraća u FC Köln. U igri je opet bilo 10 milijuna eura. Klub nije imao toliko novaca. Pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za njegov povratak u Köln. Vlasnik firme „Solarworld" Frank Asbeck je potegnuo u džep i izdvojio tri milijuna eura. „Podolski će postati naša marketinška ikona. Sunce ima beskrajnu energiju. Podolski također ima nevjerovatnu energiju. Lopta je okrugla. Sunce je okruglo. To odgovara jedno drugom", izjavio je tada prvi čovjek „Solarworlda".

Globa jer je pričao

Lukas Podolski bi zbog svoje najnovije izjave mogao platiti globu. Prema pravilima Njemačkog nogometnog saveza, nogometaši ne smiju javno kritizirati klubove. Za usporedbu, Philipp Lahm je 2009. godine zbog kritika upućenih na račun FC Bayerna, platio kaznu od 25.000 eura. Menadžer FC Kölna Meier kaže da je iznenađen Lukasovim načinom komunikacije. „Prije početka sezone smo s ekipom dogovorili pravila i način komunikacije. Rekli smo da, ukoliko je netko nezadovoljan ili ljut, treba razgovarati, a ne ogovarati. Toga se pridržavamo", izjavio je Meier. Predsjednik kluba Wolfgang Overath kaže da se slaže sa Meierovom izjavom i da nema šta dodati. Trener Zvonimir Soldo, koji je ionako na meti kritika zbog loših rezultata kluba, nije želio komentirati Lukasove riječi. „Trenutno sam koncentriran na predstojeći susret s Dortmundom", kratko je izjavio Soldo.

FC Köln u petak igra sa Dortmundom. Ukoliko FC Köln nastupi loše, kao na primjer u Mainzu, dani Zvonimira Solde u Kölnu bi mogli biti odbrojani, a FC Köln bi stvarno mogao opet izgubiti svog najpoznatijeg igrača - Podolskog.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika