15.10.2010. / 14:16

Autor: Hina

Žitozajednica opovrgava AZTN: Svaka članica sama odlučuje o dizanju cijena

Barišić je ponovila kako je korekcija cijena dijela asortimana pekarskih proizvoda opravdana zbog visokih cijena brašna i plina, no kako će korekcija cijena uslijediti ovisno o isteku ugovora koji svaki pekar ima sa nekim trgovačkim lancem

Nada Barišić (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Nada Barišić (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Nema nikakvog dogovora između članica Žitozajednice o poskupljenju pekarskih proizvoda niti je donesena odluka da sve članice dižu cijenu, izjavila je direktorica udruženja mlinsko-pekarske industrije Žitozajednice Nada Barišić napominjući kako o korekciji cijena odlučuje svaka tvrtka za sebe.

"Nema nikakvog dogovora o zajedničkom dizanju cijena, jer će svaka tvrtka odluku o tome donijeti zasebno, a ima nekih koje cijene neće ni mijenjati", kazala je Barišić upitana za komentar izjave predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec da je najava udruge mlinara i pekara o poskupljenju kruha nezakonita.

Spevec je danas kazala kako najava Žitozajednice o povećanju cijena kruha predstavlja zabranjeni sporazum među poduzetnicima, što je nedopustivo i zakonski se sankcionira.

Barišić je ponovila kako je korekcija cijena dijela asortimana pekarskih proizvoda opravdana zbog visokih cijena brašna i plina, no kako će korekcija cijena uslijediti ovisno o isteku ugovora koji svaki pekar ima sa nekim trgovačkim lancem.

Odluku o dizanju cijena donijet će svaka tvrtka zasebno, a ima i onih koji cijene neće mijenjati, kazala je Barišić navodeći kako se ne radi o nikakvom dogovoru Žitozajednice o zajedničkom dizanju cijena.

Vezane vijesti

Upravni sud potvrdio monopol ZAMP-a

Upravni sud potvrdio monopol ZAMP-a

Upravni sud potvrdio je rješenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja od 3. studenog 2009. godine, kojim je odlučeno kako je stručna služba… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika