15.10.2010. / 16:05

Autor: Hina

Popijač: S MOL-om razgovaramo o svim opcijama glede plinskog biznisa

Popijač ističe i kako je činjenica da su se stvari promijenile od 2007./2008. kada se to dogovaralo, ističući pritom mogućnost liberalizacije tržišta i ulaska i drugih isporučitelja prirodnog plina završetkom izgradnje i otvaranjem interkonekcije s Mađarskom

Đuro PopijačĐuro PopijačMinistar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je danas da su stvoreni uvjeti za definiranje statusa tvrtke Prirodni plin d.o.o. te da se sa partnerom, mađarskim MOL-om, razgovara o svim mogućim opcijama.

"Razgovaramo o svim mogućim opcijama, a konačno rješenje prvenstveno će ovisiti od interesa obje strane. Hrvatski je interes dugoročna i stabilna opskrba tim energentom (plin), a naš partner ima svoje poslovne interese", kazao je Popijač odgovarajući na skupu Dan plina na novinarski upit hoće li država preuzeti plinski biznis od Ine.

Naime, Prvim dodatkom Glavnom ugovoru o plinskom poslovanju između Vlade i mađarskog MOL-a obveza Vlade da kupi plinski biznis, odnosno tvrtku Prirodni plin od Ine odgođena do 1. prosinca ove godine.

Popijač ističe i kako je činjenica da su se stvari promijenile od 2007./2008. kada se to dogovaralo, ističući pritom mogućnost liberalizacije tržišta i ulaska i drugih isporučitelja prirodnog plina završetkom izgradnje i otvaranjem interkonekcije s Mađarskom.

"Složili smo se da se može razgovarati o raznim rješenjima", kazao je.

Na upit o cijenama plina, ministar je odgovorio da će se, kao i kod svih drugih roba i usluga, formirati u skladu s mogućnostima i interesima svih uključenih u taj sustav.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 15.10.10. 16:39

Hoće li eventualni dogovor ili Ugovor biti transparentni ili Popijača odmah u Zatvor!?=Iz preventivnih razloga.Kasnije bude prekasno(živi primjeri još gmižu Hrvatskom).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika