15.10.2010. / 16:12

Autor: Hina

Dobit Hidroelektra niskogradnje u prvih devet mjeseci 1,74 milijuna kuna

U izvještaju se napominje da društvo nije u potpunosti uspjelo uposliti svoje proizvodne kapacitete, a kao razlozi se navode smanjenje investicijskih ulaganja u projekte prometne infrastrukture u Hrvatskoj i usporavanje izvođenja radova po već sklopljenim ugovorima o građenju

Hidroelektra niskogradnjaHidroelektra niskogradnjaNeto dobit Hidroelektra niskogradnje u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 1,74 milijuna kuna, što je 62 posto manje od dobiti iz istog razdoblja prošle godine, objavila je ta tvrtka u financijskom izvještaju na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Hidroelektre u prvih devet ovogodišnjih mjeseci od 394,66 milijuna kuna smanjeni su na godišnjoj razini za 56 posto, pri čemu su za isti postotak smanjeni ukupni prihodi od osnovne djelatnosti koji su iznosili 389,26 milijuna kuna.

Ukupni rashodi istovremeno su pali sa 881,7 u prvih devet mjeseci prošle na 392,6 milijuna kuna u istom razdoblju ove godine.

U izvještaju se napominje da društvo nije u potpunosti uspjelo uposliti svoje proizvodne kapacitete, a kao razlozi se navode smanjenje investicijskih ulaganja u projekte prometne infrastrukture u Hrvatskoj i usporavanje izvođenja radova po već sklopljenim ugovorima o građenju.

To se odražava kroz produljenje rokova naplate potraživanja, pogoršanu likvidnost i otežano financiranje, kaže se u izvještaju.

Dodaje se da su izravne posljedice takva stanja otežano plaćanje obveza prema dobavljačima i kooperantima te niska kumulativna neto dobit.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika