15.10.2010. / 16:24

Autor: Gameplay.hr

Igranje na Kindleu? Nije nemoguće

Kad je Kindle stigao na tržište, nitko nije ni očekivao da će ovaj jednostavni i prilično ograničeni uređaj biti korišten za išta drugo osim čitanja. No čovjek ima nezadrživu potrebu za igrom i uključit će ju u bilo koju svoju aktivnost - te za nju iskoristiti bilo koji predmet

Primjer igre na KindleuPrimjer igre na KindleuOk, mnogo toga ovisi o vašoj definiciji pojma "loše". Igre za Amazonov e-reader Kindle su spore, crno bijele i nespretnog sučelja, no ono što ih čini posebnim je da uopće postoje. Naime, kad je Kindle stigao na tržište, nitko nije ni očekivao da će ovaj jednostavni i prilično ograničeni uređaj biti korišten za išta drugo osim čitanja. No čovjek ima nezadrživu potrebu za igrom i uključit će ju u bilo koju svoju aktivnost - te za nju iskoristiti bilo koji predmet.

No dosta filozofije. Ako imate Kindle (a ima ga popriličan broj Hrvata ako je vjerovati ljudima iz carinskog ureda Hrvatske Pošte - nas nekoliko iz redakciji u zadnje vrijeme čita samo na njemu), možda znate da se prije nekog veremena na Amazonu za njega pojavilo par igara riječima među kojima se ističe Scrabble iz radionice Electronic Artsa. Nas su razveselile, iako nas nije baš oduševila činjenica da igre trenutačno nisu dostupne (stranica postoji ali ih trenutačno ne možete kupiti). S druge strane, totalno nas je iznenadila klasična igra Zork koju su za Kindle (potreban je model s pristupom Whispernetu) preradili momci sa stranice Portable Quest (da bi igrali otiđite Kindleom na ovu stranicu i odaberite naslov vijesti).

Ako ne znate što je Zork, radi se o jednoj od prvih tekstualnih avantura, koju u originalnom obliku možete grati ovdje. A ako možda niste zainteresirani za igre a željeli bi nečime napuniti svoj Kindle, ovdje možete naći 100 najtraženijih besplatnih naslova.

Vezane vijesti

Breivik se računalnim ratnim igricama uvježbao za napade

Breivik se računalnim ratnim igricama uvježbao za napade

Norveški ubojica Anders Behring Breivik rekao je u četvrak da je zbog teškoća u nabavi eksploziva morao smanjiti prvotni plan o izvedbi čak tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika