15.10.2010. / 16:43

Autor: Hina

Gazprom najavio prve pošiljke u Južnom toku za 2015.

Plinovod bi trebao transportirati do 63 milijarde prostornih metara ruskog plina godišnje kroz Crno more do Bugarske i ostalih europskih zemalja

Aleksej MillerAleksej MillerČelnik ruskog plinskog monopolista Gazproma najavio je u petak da će prve pošiljke krenuti plinovodom Južni tok u 2015.

Nakon razgovora s bugarskim premijerom Bojkom Borisovim Aleksej Miller kazao je da su dvije strane postigle dogovor o ubrzanom postupkom osnivanja zajedničke tvrtke kojoj će biti povjeren posao gradnje bugarskog dijela plinovoda. Gradnja počinje sljedećeg mjeseca a Bugarska će u projektu imati udio od 50 posto.

Plinovod bi trebao transportirati do 63 milijarde prostornih metara ruskog plina godišnje kroz Crno more do Bugarske i ostalih europskih zemalja.

Konkurentni naftovod Nabucco koji planiraju graditi Sjedinjene Države i Europska unija također će prolaziti kroz Bugarsku. Sofija je naglasila da želi diversificirati opskrbu energijom i da bi se ta dva projekta trebala međusobno nadopunjavati.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika