15.10.2010. / 16:52

Autor: Hina

Zbog Sanadera 'mobiliziran' cijeli HDZ: Županijski čelnici 'udarili' po bivšem vođi

Dvadeset županijskih organizacija te zagrebačka organizacija HDZ-a daju punu potporu predsjednici stranke i Vlade Jadranki Kosor naglašavajući na konferencijama za novinare jedinstvo HDZ-a koje će se dokazati provođenjem Programa gospodarskog oporavka, borbom protiv korupcije i nastavkom pregovora o ulasku u EU.

Ivo SanaderIvo SanaderDvadeset županijskih organizacija te zagrebačka organizacija HDZ-a daju punu potporu predsjednici stranke i Vlade Jadranki Kosor naglašavajući na konferencijama za novinare jedinstvo HDZ-a koje će se dokazati provođenjem Programa gospodarskog oporavka, borbom protiv korupcije i nastavkom pregovora o ulasku u EU.

Nakon jučerašnjeg sastanka koordinacije županijskih predsjednika stranke u središnjici HDZ-a u Zagrebu, sve županijske organizacije na konferencijama za novinare danas poručuju da zahtjev Ive Sanadera za aktiviranjem saborskog mandata ne može uzdrmati vladajuću koaliciju ni ugroziti parlamentarnu većinu.

HDZ nikad nije bio jači i jedinstveniji, kazao je u Gospiću potpredsjednik Vlade i predsjednik ŽO HDZ-a, ministar zdravstva Darko Milinović, odbacivši tezu da je današnje stanje u stranci slično onome poslije Tuđmanove smrti. U to je vrijeme bilo raznih opcija i frakcija i borba za prevlast u HDZ, a danas stranka uživa bezrezervnu podršku svih članova, kazao je Milinović dodavši da je HDZ spreman za parlamentarne izbore koji će se održati krajem sljedeće godine, kada će SDP biti pobijeđen.

U Osijeku je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednik ŽO stranke Tomislav Ivić osudio Sanaderov povratak u politiku, kao i njegovu "čudnu vezu s SDP-om".

Čelnik ŽO HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić u Šibeniku je rekao da je povratak Sanadera samo pokušaj rušenja vlade i destabilizacije HDZ-a, a rušenje Vlade, upozorio je, znači prestanak borbe protiv korupcije te pokušaj zaustavljanja Hrvatske u pregovorima za ulazak u EU.

Saborska zastupnica Neda Klarić kazala je, pak, kako osuđuje Sanaderovo ponašanje te smatra da je ono dijelom potpomognuto i SDP-ovim lobijem, a s ciljem da se zaustave već uznapredovali procesi oporavka Hrvatske.

U Karlovcu je saborski zastupnik Nedjeljko Strikić nazvao Sanadera disidentom te ustvrdio da se disidenti nikada ni u kojoj političkoj opciji nisu potvrdili u svojem daljnjem političkom životu.

Stranka je postojana i kompaktna, ne može je ništa poljuljati i do raspada stranke ne može i neće doći. HDZ će preboljeti i ovaj napad i iz njega izaći još jači, rekao je u Varaždinu predsjednik ŽO stranke Tomislav Kezelj.

Dajući punu potporu mjerama Vlade i premijerke Kosor u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala kao i hrvatski put u EU, u Dubrovniku je predsjednik ŽO stranke Frano Matušić rekao kako HDZ jedino s Jadrankom Kosor na čelu tu borbu može dovesti do kraja.

HDZ-ovi saborski zastupnici u Rijeci poručili su da "nema zaustavljanja pregovora za ulazak u EU, provedbe gospodarskog oporavka i borbe protiv korupcije, za koju je HDZ stvorio i zakonske i financijske pretpostavke". Osvrnuvši se na Sanaderov zahtjev, Gari Cappelli je kazao kako je Sanader otišao bez objašnjenja "u najgorem trenutku za državu i stranačke kolege. Što više imam misliti o njemu?", kazao je.

Vesna Buterin rekla je da su hrvatskoj javnosti upućene dvije poruke – prva je poruka premijerke Kosor koja zastupa nultu stopu tolerancije prema kriminalu i korupciji, a druga ona SDP-a, koji se želi domoći vlasti pod bilo koju cijenu. "Milanović i SDP daju poruku nedosljednosti; Milanović tvrdi da Željko Jovanović (saborski zastupnik SDP-a), koji prikriva kriminal u Tržnicama Rijeka, svakodnevno napada premijerku i pravosuđe odlično radi svoj posao. SDP-ovci se ponašaju kao i 2000. kad su prije izbora prozivali i prijetili, zatim došli na vlast, umrežili se i nisu napravili ništa", poručila je Buterin.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika