15.10.2010. / 19:14

Autor: Hina

Condoleezza Rice ponovo u Bijeloj kući - na sastanku s Obamom

Američki predsjednik Barack Obama u petak će se sastati s Condoleezzom Rice, bivšom američkom državnom tajnicom i prvom savjetnicom za nacionalnu sigurnost nekadašnjeg predsjednika Georgea W. Busha, objavila je Bijela kuća.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama u petak će se sastati s Condoleezzom Rice, bivšom američkom državnom tajnicom i prvom savjetnicom za nacionalnu sigurnost nekadašnjeg predsjednika Georgea W. Busha, objavila je Bijela kuća.

Obama i Rice će na privatnom sastanku u Ovalnom uredu "razgovarati o nizu vanjskopolitičkih pitanja", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Tommy Vietor.

Rice boravi u Washingtonu u sklopu nacionalne turneje na kojoj predstavlja memoarsku knjigu o svojim roditeljima.

Za razliku od bivšeg potpredsjednika Dicka Cheneya ili Busehevog savjetnika Karla Rovea koji su oštri kritičari Obamine administracije, Rice je izjavila kako su danas "teška vremena za SAD i svijet", te da Obama i njegovi suradnici "rade najbolje što mogu".

"Znam da je puno lakše ovdje vani nego što je tamo, to su domoljubi koji svakoga dana nastoje dati sve od sebe. Ne trebam im ja ništa govoriti. Mislim da te stvari nisu lake. Sada su stvarno teška vremena za SAD, za naš svijet, no ljudi rade najbolje što mogu", rekla je Rice gostujući u četvrtak u TV emisiji "Daily show", političkog satiričara Jona Stewarta.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika