15.10.2010. / 19:38

Autor: Hina

Amerikanci odustali od SP-a 2018., Engleska od SP-a 2022.

Nogometni savez Sjedinjenih Američkih Država odustao je od kandidature za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, dok je Engleski nogometni savez odustao od kandidature za World Cup 2022. godine.

Još nije poznato tko će organizirati SP 2018.Još nije poznato tko će organizirati SP 2018.Nogometni savez Sjedinjenih Američkih Država odustao je od kandidature za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine, dok je Engleski nogometni savez odustao od kandidature za World Cup 2022. godine.

Amerikanci su povukli svoju kandidaturu jer su procijenili da će domaćinstvo SP-a 2018. godine dobiti neka od europskih zemalja, pa će od sada sve svoje snage usmjeriti u kandidaturu za SP 2022. godine.

"Nakon razgovora s čelnicima Fife i Uefe odlučili smo se koncentrirati samo na jednu kandidaturu. Nema smisla gubiti snage na dva mjesta," kazao je prvi čovjek američke kandidature Sunil Gulati.

Gotovo identični razlozi rukovodili su i Engleze u donošenju odluke o odustajanju od kandidature za SP 2022. godine. Englezi žele domaćinstvo World Cupa 2018. godine i mnogi nogometni uglednici smatraju kako su oni i najveći favoriti.

Po prvi puta u povijesti Svjetska nogometna federacija (FIFA) će istovremeno objaviti domaćine za dva World Cupa, a odluku o zemljama koje će ugostiti SP-a 2018. i 2022. godine donijet će drugog prosinca ove godine.

Kandidaturu za oba prvenstva, podnijeli su Rusija, zajednički Nizozemska i Belgija, zajednički Španjolska i Portugal, Australija i Indonezija. Englezi žele samo SP 2018., dok su se SAD, Japan, Katar i Južna Koreja kandidarali samo za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

KANDIDATI ZA SP

SP 2018

Engleska

Rusija

Portugal i Španjolska

Belgija i Nizozemska

Australija

Indonezija

SP 2022

Rusija

Portugal i Španjolska

Belgija i Nizozemska

Australija

Indonezija

Japan

SAD

Južna Koreja

Katar

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika