16.10.2010. / 10:00

Autor: Hina

Francuska i Češka pripremaju summit EU o energetici

Francuski ministar vanjskih poslova Pierre Lellouche je rekao u petak u Pragu da je osnovana francusko-češka radna skupina za pripremu summita Europske unije za energetska pitanja, koji će se održati u veljači 2011.

Eric Besson i Pierre LelloucheEric Besson i Pierre LelloucheFrancuski ministar vanjskih poslova Pierre Lellouche je rekao u petak u Pragu da je osnovana francusko-češka radna skupina za pripremu summita Europske unije za energetska pitanja, koji će se održati u veljači 2011.

"Odlučili smo osnovati francusko-češku radnu skupinu za energetska pitanja zbog pripreme europskog summita u veljači 2011. godine, koji će biti posvećen energiji", rekao je Lellouche.

"Ima puno pitanja na kojima ćemo zajedno raditi. Radi se o strateškoj domeni s važnim nuklearnim pitanjem", rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa češkim ministrom vanjskih poslova Karelom Schwarzenbergom.

Češki ministar je rekao da se prvi rezulatati te skupine očekuju krajem godine, te da će se baviti svim aspektima energetske situacije u Europi i njezinim kasnijim razvojem.

Schwarzenberg je naglasio potrebu "podrške transportu plina na pravcu sjever-jug Europe i bavljenja nuklearnim tehnologijama".

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika