16.10.2010. / 10:06

Autor: Hina

Premijerka Kosor najavila parlamentarne izbore za kraj 2011., susrete s Pahorom i Barrosom

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je za Dnevnik 3 HTV-a da će parlamentarni izbori u Hrvatskoj biti krajem 2011., kako su i najavili.

Jadranka KosorJadranka Kosorredsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je za Dnevnik 3 HTV-a da će parlamentarni izbori u Hrvatskoj biti krajem 2011., kako su i najavili.

Premijerka Kosor je to rekla zamoljena da komentira prijedloge iz nekih oporbenih krugova da se parlamentarni izbori održe u ožujku ili travnju, pri kraju hrvatskih pristupnih pregovora s EU.

Upitala je pri tom pritom ima li logike u tome da oni koji ocjenjuju da Vlada ne zna što radi, da je nesposobna i nekompetentna, ipak pristaju da ta Vlada završi pregovore za ulazak u EU.

Kosor je pozvala oporbene čelnike na dogovor o tome na koji način mogu pomoći da se pregovori što je moguće prije završe, te da Hrvatske pristupni ugovor potpiše sredinom iduće godine.

Premijerka smatra kako je izjava predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da će ići na izglasavanje povjerenja Vladi u Hrvatskom saboru, usklađena s dolaskom bivšeg premijera Ive Sanadera u Sabor.

"Mi smatramo da je to koordinirana akcija. Dakle ako krenu s tim onda moraju računati na neuspjeh jer je vladajuća koalicija čvrsta i stabilna", ocijenila je Kosor.

Dodala je da su danas održale sastanak tri stranke vladajuće koalicije (HDZ, HSS i SDSS) u pripremi koalicijskog sastanka koji će se održati uskoro, a na kojem će razgovarati o proračunu za iduću godinu i drugim temama.

Taj sastanak, istaknula je premijerka, još jednom pokazuje da je koalicija stabilna, a to se odnosi i na zastupnike HDZ-a.

"Bez obzira na kojekakve špekulacije, zastupnici HDZ-a su čvrsto uz vodstvo HDZ-a", rekla je Kosor.

Uskoro sastanci s Pahorom i Barrosom

Također, najavila je da će se uskoro sastati sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom te da će posjetiti Bruxelles gdje će razgovarati s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

"Premijer Pahor i ja jučer u telefonskom razgovoru smo konstatirali da radimo dobar posao koji se temelji na uzajamnom povjerenju, na dobrosusjedskim odnosima", rekla je Kosor.

"Planiramo ponovno susret kako bismo u ovim bremenitim vremenima dogovorili još bolju gospodarsku suradnju", izjavila je hrvatska premijerka napominjući kako vjeruje da će do susreta s Pahorom doći uskoro.

Ona je najavila i svoj skori posjet Bruxellesu gdje će se susresti s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom.

"Za desetak dana ću se susresti s Barrosom. Zamolila sam sastanak na kojem bismo rezimirali do sada učinjeno i razgovarali o preostalim pitanjima", rekla je Kosor.

"Zamolit ću predsjednika (EU Komisije) Barrosa da svojim autoritetom pomogne kako bi Hrvatska zadržala ovaj trenutak koji je iznimno važan za završetak pregovora", naglasila je hrvatska premijerka.

Kazala je da će u Bruxelles doći sa rekapitulacijom učinjenoga i planom onoga što namjerava učiniti u danima koji dolaze.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 16.10.10. 10:44

Predsjednice vlade.Da biste ostali i potvrdili se kao osoba koja želi pokazati i dokazati kako uistinu ima namjeru ovoj zemlji donijeti pravdu,MORATE prvenstvano učiniti poteze koji će otvoriti put korumpiranom pravosuđu da se iskupi hapšenjem i osudom ratnih zločinaca i profitera u ovoj zemlji.Od 90.na ovamo.To je na prvom mjestu;Ivić Pašalić te njegova nomenklatura koja je kroz tajne službe i policiju bila vlast strahovlast ogrezla u sve oblike kriminala.Bez premca.Zatim Kutle,Todorić i ostala gospodarstvena "ELITA".Franjko Gregorić,Mateša,Borislav Škegro i ostali političari koji su odredili pravac kriminalu u državi.Ono što Jarnjak izjavljuje su bedastoće.U to nitko više ne vjeruje osim neupućeni.A takvih ima zaista puno u Hrvatskoj.Dakle vaša vjerodostojnost ovisi od poteza a ne od praznih priča.


registracija
11/1/10

fluid, 16.10.10. 10:53

Polančec je prva "žrtva"pravosuđa.Odgovoran je i treba platiti svoju aroganciju,netransparentnost i kriminalno ponašanje kao političar i kriminalac.No kome mažete oči kako sa njime počinje propast ove zemlje?Proces propasti sa Polančecom završava.A ostale aktere pretvorbenog kriminala ne dirate!?Zašto?Pa glavnina nestaloga se nalazi u džepovima predhodnika a ne ovih kojima je ostala "hrvatska sića"od kapitala. Škegro vaš savjetnik !?Pa niste se mogli više narugati hrvatskoj javnosti i narodu postavivši tog zločinca na tu poziciju.Time ste javno amnestirali od odgovornosti sve one koji i jesu opljačkali ovu zemlju.Dakle ništa od vas.Ništa ozbiljno.I biti ćete kažnjeni za to.I vi i vaša bratija u nedjelima unazad 20 godina.Povjest je sudac jači od vašeg pravosuđa koje ste instalirali a da bi vas štitio od progona.Sada vam slike vise na zidu ali će ih povjest obilježiti kao sramotne.Zar ništa niste naučili od Tuđmana i Šuška?Tako će biti i vaša imena moralno upitna za izvjesno vrijeme.Pa je li to vrijedno toga za šaku srebrnjaka?


registracija
30/6/10

petrus7, 16.10.10. 11:17

Ti kavetino moraš dati ranije izbore kako bi bila legitimna.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 16.10.10. 11:39

Je li moguće da ćemo je gledati još godinu dana?
Hvala koalicijskim partnerima.Za biti zločest,treba reći da Pupovac navija za nazadovanje Hrvatske,pa je stoga još uvijek uz HDZ.O Friščiću ne treba trošiti riječi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika