16.10.2010. / 14:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor o Polančecovoj izjavi: 'Vi zaista mislite da su to ozbiljne optužbe?'

"Ono što je, međutim, sasvim sigurno opasno u toj namjeri jest da se diskreditira rad nekih pojedinaca, osoba, ali i institucija, a u ovom slučaju nastoji se diskreditirati rad suda, odnosno suca"

Foto:Igor ŠobanFoto:Igor ŠobanPredsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas kako ne želi komentirati navode iz pisane izjave bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, ali je upozorila kako je "sasvim sigurno opasno to što je namjera te izjave da se diskreditira rad suda i sudaca".

"Ja se neću svaki dan boriti i komentirati kojekakve papiriće i pamflete koji bi kao prvi cilj trebali ostvariti to da se ni mi u Vladi, a ni sva tri stupa vlasti ne bavimo svojim poslom nego da komentiramo što će netko reći. Svaki će dan netko nešto reći i svaki dan će biti kojekakvih papira i nemam namjeru to komentirati", kazala je premijerka Kosor danas u Zaprešiću gdje je nazočila svečanosti obilježavanja 15. godišnjice osnutka grada te otvorila područni objekt dječjeg vrtića Vrtuljak.

Nekoliko sati nakon što ga je zagrebački Županijski sud nepravomoćno osudio na 15 mjeseci zatvora, Polančec je jučer medijima dostavio izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika 27. rujna u kojoj, uz ostalo, tvrdi da se sastao s potpredsjednikom Sabora i HDZ-a Vladimirom Šeksom koji mu je, kako tvrdi, kazao da obranu na sudu postavi na način da kaže kako je sve radio po nalogu bivšeg premijera Ive Sanadera.

Novinari su premijerku pitali kako komentira te ozbiljne optužbe iz Polančecove izjave i je li presuda Polančecu u 'slučaju konvalidacija' zaista donesena u HDZ-u.

"Vi zaista mislite da su to ozbiljne optužbe?", odgovorila je Kosor protupitanjem.

"Ono što je, međutim, sasvim sigurno opasno u toj namjeri jest da se diskreditira rad nekih pojedinaca, osoba, ali i institucija, a u ovom slučaju nastoji se diskreditirati rad suda, odnosno suca", dodala je premijerka dodavši da je, ako u navodima u Polančecovoj izjavi "ima nečeg", trebalo tražiti izuzeće suca.

"Da je bilo nečega o čemu se tamo piše onda je sasvim sigurno trebalo zatražiti izuzeće suca", kazala je Kosor podsjetivši da je o tome u medijima govorio i sudac Turudić.

Upitana mobiliziraju li se članovi HDZ-a kako bi se spriječilo ulazak Ive Sanadera u Hrvatski sabor, premijerka se nasmijala i kazala kako se ne može nikoga tko ima zakonsko pravo aktivirati saborski mandat, u tome spriječiti.

"Ne može se nikoga spriječiti niti bi bilo ikakvog razloga da se bilo koga sprječava da uđe u Sabor ako na to ima zakonsko pravo", kazala je Kosor.

Premijerka nije htjela komentirati ni pisanje medija da se ide u rekonstrukciju Vlade kazavši kako o tome ne želi govoriti na cesti, odnosno u dječjem vrtiću.

"Bilo kakve promjene u Vladi, kad bi ih i bilo, onda se one ne bi provodile kroz medije nego bi se provodile u vladi", rekla je.

Demantirala je pritom i spekulacije da će u Vladu ući njen sadašnji savjetnik za nacionalnu sigurnost Vlatko Cvrtila.

"Nikada s njim, što će svakako i on potvrditi, nisam razgovarala o ulasku u Vladu, ali sasvim sigurno ostaje moj savjetnik", rekla je Kosor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 16.10.10. 16:19

Da mislim, krmačo!!!


registracija
11/10/10

agaSovulj, 16.10.10. 16:22

Mislim da je sad na potezu Polancec (tj Nobilo) jer mala je vjerojatnost da je on izasao sa takvom izjavom, a da nema neoborive dokaze o susretu sa Seksom i sto je od njega trazeno. U protivnom bi to bilo onako kako premijerka kaze - pokusaj diskreditacije, itd. Ako je ono prvo, onda su im Polancec/Nobilo svima zakuhali.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 16.10.10. 16:26

petrus7, drago mi je da vise ne koristis onu rijec koju si koristio kad je bila rijec o premijerki. Pocastio bi te picem.


registracija
1/1/70

, 16.10.10. 16:27

Ovaj puta Kosoricu podrzvam. Kako u Hrvatskoj nema postenih i nevinih politicara..onda biram manje ZLO Kosoricu u odnosu na Sanadera,Milanovića....bandu lopovsku.


registracija
11/1/10

fluid, 16.10.10. 16:29

Ma gospodo novinari molim vas.Pa gospoda iz vlade tako se dobro međusobno poznaju da itekako znaju tko laže a tko govori istinu!Ostaje samo mali problem.Govori li itko od njih istinu ili i dalje svi skupa lažu.E to neka procjene i ocjene građani sami i nagrade one koji ne lažu,na sljedećim izborima!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika