16.10.2010. / 13:08

Autor: Hina

Čobanković: Polančecove optužbe samo su još jedan spin iz Nobilove kuhinje

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar poljoprivrede Petar Čobanković istaknuo je danas na konferenciji za novinare u Vukovaru potporu te županijske organizacije vodstvu stranke i vladi, a na pitanje kako komentira Polančecovu optužbu da je presuda protiv njega donesena ranije, Čobanković je izjavio da je to "još jedan spin iz kuhinje odvjetnika Nobila".

Petar Čobanković
 
         Foto:Igor ŠobanPetar Čobanković Foto:Igor ŠobanPredsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar poljoprivrede Petar Čobanković istaknuo je danas na konferenciji za novinare u Vukovaru potporu te županijske organizacije vodstvu stranke i vladi, a na pitanje kako komentira Polančecovu optužbu da je presuda protiv njega donesena ranije, Čobanković je izjavio da je to "još jedan spin iz kuhinje odvjetnika Nobila".

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije snažno podupire predsjednicu stranke i premijerku Jadranku Kosor, Predsjedništvo HDZ-a i Vladu Republike Hrvatske, istaknuo je Čobanković.

"Na djelu su pokušaji da se izglasa nepovjerenje vladi", rekao je Čobanković ocijenivši da iza toga stoji oporba i "odbjegli" bivši premijer Ivo Sanader.

Istaknuo je da HDZ i koalicijski partneri žele završiti mandat te da je to i interes Republike Hrvatske zbog dovršetka procesa pristupanja Europskoj uniji (EU), nastavka antikorupcijske borbe i provođenja programa gospodarskog oporavka.

Govoreći o ta tri segmenta, Čobanković je izrazio uvjerenje da će Hrvatska do kraja lipnja 2011. steći uvjeti za potpisivanje pristupnog sporazuma.

Kazao je da je vlada osigurala pretpostavke za borbu protiv korupcije i to kroz zakonodavni okvir, kao i stvaranjem materijalnih pretpostavki za provođenje te borbe.

U toj borbi nema nedodirljivih, naglasio je, uz ostalo, Čobanković.

"Oporba postaje nervozna", smatra Čobanković, "a nervoznom ju posebno čini borba protiv korupcije".

"Kroz određene kontakte i dogovore s oporbom došlo je do aktiviranja Sanaderovog mandata sa željom da se preko pojedinih zastupnika HDZ-a u Saboru dovede u pitanje parlamentarna većina", ustvrdio je Čobanković, koji kaže da do toga nikako neće doći, jer HDZ vjeruje svojim zastupnicima i ima snažnu potporu koalicijskih partnera.

Saborski zastupnik Tomislav Čuljak ocijenio je da niti jedan zastupnik neće istupiti iz HDZ-a te da stranka bilježi porast članstva.

Potporu stranci i premijerki izrazili su i Petar Mlinarić, Krešo Filipović, kao i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika