16.10.2010. / 15:50

Autor: Hina

Friščić ocijenio: Sanader ne može podijeliti koaliciju

Predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić ocijenio je danas da najavljeni dolazak Ive Sanadera u Hrvatski sabor neće podijeliti vladajuću koaliciju, koja i dalje ima saborsku većinu i pred kojom su važni poslovi donošenja proračuna za 2011., gospodarskog oporavka i privlačenja investicija.

Josip FriščićJosip FriščićPredsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić ocijenio je danas da najavljeni dolazak Ive Sanadera u Hrvatski sabor neće podijeliti vladajuću koaliciju, koja i dalje ima saborsku većinu i pred kojom su važni poslovi donošenja proračuna za 2011., gospodarskog oporavka i privlačenja investicija.

"Iz HDZ-a su i do sada odlazili i predsjednici Sabora i premijeri, a stranka je i dalje nastavila funkcionirati", ustvrdio je Friščić u izjavi novinarima nakon proslave obljetnice Sveučilišne organizacije HSS-a.

Kao potvrdu takvih pretpostavki istaknuo je kako je većina HDZ-ovih zastupnika u zadnje vrijeme već iskazala jasno opredjeljenje za stranačko rukovodstvo. "Ne vjerujem u nagađanja da bi Sanader mogao oformiti klub zastupnika u Saboru", ustvrdio je Friščić, pozvavši se na dosadašnju HDZ-ovu praksu po kojoj su oni koji su odlazili iz stranke u pravilu ostajali usamljeni.

Iz toga proizlazi, dodao je, da koalicija i dalje ima većinu te da bi se trebala okrenuti važnim poslovima poput gospodarskog oporavka i donošenja proračuna za iduću godinu umjesto nagađanja o malo vjerojatnim scenarijima. Na novinarsko pitanje ima li i dalje jednako povjerenje u HDZ, istaknuo je da HSS i dalje ostaje stabilan koalicijski partner koji je to svojim korektnim odnosom, na temelju jasnog programa, već i dokazao.

Napomenuo je i kako u HSS-u odbacuju razne špekulacije i analize o tome da bi saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) trebalo "zadržati ili skrenuti" Sanaderov dolazak u Sabor. "Mi u HSS-u nismo spremni u tome sudjelovati. MIP ima zakon i saborski Poslovnik, onaj tko je izabran na izborima, ima pravo ta svoja prava i baštiniti", istaknuo je predsjednik HSS-a.

Na novinarski upit treba li nam danas, s obzirom na sve afere, temeljna rekonstrukcija Vlade, odgovorio je kako bi Vlada sada u prvom redu trebala oformiti tim stručnjaka za privlačenje sredstava iz fondova Europske unije. "To je sada prioritet jer ako ne osmislimo konkretne programe za privlačenje sredstava EU, propustit ćemo dobivenu šansu. U tom smislu Vlada treba djelovati, posložiti timove unutar Ministarstava i ostvariti jaču suradnju s regionalnom samouopravom", rekao je Friščić.

Govoreći o idućim parlamentarnim izborima, istaknuo je da se HSS priprema za izbore sastavljajući vlastiti program koji će se temeljiti na ravnomjernosti razvoja svih dijelova Hrvatske. "Spremni smo i za koaliranje, ali to nam nije imperativ", rekao je Friščić dodavši da će se definitivna odluka donijeti na stranačkoj skupštini u prosincu.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 16.10.10. 16:25

Prava koalicija. Pijani SEKS i Friški. Jebate tko vodi ovu jadnu napaćenu lijepu našu. Kad tu dodaš bjelu srpkinju, ličkog medvjeda, Šunkija knjigovođu i Čobana s nadimkom ispravno meso. To je užas.


registracija
11/1/10

fluid, 16.10.10. 22:04

Friščić antropološki spada u rođene alkose.A njegove garancije su nedajbože da Sanader slučajno ima šnse.Ode Friščić gdje je kesa.


registracija
8/8/09

tovar62, 17.10.10. 07:25

Samo za Ivu Friscicu,dosta je tih Jugovica,,,


registracija
8/8/09

tovar62, 17.10.10. 07:25

Samo za Ivu Friscicu,dosta je tih Jugovica,,,


registracija
29/11/09

Ivis, 17.10.10. 19:43

Samo nas izbori spasavaju. Sto prije, to bolje! Hitnno uvesti direktni sistem, umijest zasranih mafijaskih lista! Jedino ce tako nestati lopovi i lazci, poput Sex-a i Tvornicara lazi dr Andre.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika