16.10.2010. / 20:17

Autor: Hina

Hrvatski rukometni savez otvorio vrata nastupu hrvastkih klubova u regionalnoj ligi

Na današnjoj redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog rukometnog saveza delegati su jednoglasno usvojili promjene u sustavu natjecanja, čime su otvorena vrata našim klubovima za nastup u regionalnoj ligi od sljedeće sezone, priopćio je HRS.

Sandi ŠolaSandi ŠolaNa današnjoj redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog rukometnog saveza delegati su jednoglasno usvojili promjene u sustavu natjecanja, čime su otvorena vrata našim klubovima za nastup u regionalnoj ligi od sljedeće sezone, priopćio je HRS.

"Protekla godina za nas je bila iznimno uspješna, kako u rezultatskom tako i u smislu promjena. Seniori su viceprvaci Europe s jednom od najmlađih momčadi na turniru s čime sam izrazito ponosan, kadeti su postali europski prvaci, seniorke uskoro očekuje nastup na Europskom prvenstvu. Pokrenuli smo brojne promjene, novi su muški i ženski izbornik, inicirali smo promjene u sudačkoj i trenerskoj organizaciji, a evo izmijenjen je i statut. Dakle, ovu godinu bismo mogli nazvati godinom rezulatskih uspjeha, ali i promjena", rekao predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Jedna od važnijih izmjena Statuta HRS-a odnosi se na smanjenje članova Upravnog odbora sa 17 na 15. Tako su neki dosadašnji članovi razriješeni, njih pet, dok su novim članovima postali Hrvoje Vojvoda iz Varaždina, Mislav Galić kao predstavnik najvećeg sponzora Agrokora, te Josip Posavec kao predstavnik sudačke udruge. Ujedno je Ozren Matijašević imenovan novim dopredsjednikom HRS-a umjesto Marijana Marasa.

Nakon neuspjeha u kandidaturi za muški EP 2014., Hrvatska će zajedno s Mađarskom najvjerovatnije ući u kandidaturu za žensko EP iste godine. Naime, nakon odustajanja nekih zemalja, čelnici EHF-a ponudili su Hrvatskoj i Mađarskoj organizaciju ovog natjecanja.

Također, Hrvatska će se kandidirati za domaćina EP u rukometu na pijesku sljedeće godine.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika