17.10.2010. / 13:59

Autor: Hina

Glavaš podnio tužbu protiv odluke predsjednika Josipovića da mu oduzme čin

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš izvijestio je danas da je podnio tužbu Ustavnom sudu RH i Upravnom sudu RH protiv odluke hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da mu oduzme čin generala bojnika.

Branimir GlavašBranimir GlavašBivši saborski zastupnik Branimir Glavaš izvijestio je danas da je podnio tužbu Ustavnom sudu RH i Upravnom sudu RH protiv odluke hrvatskog predsjednika Ive Josipovića da mu oduzme čin generala bojnika.

"Tom odlukom su mi više nego očito povrijeđena prava i slobode čovjeka i građanina zaštićena Ustavom RH", ocijenio je u priopćenju Glavaš, koji je u pritvoru u Sarajevu.

Glava smatra da je Josipović tu odluku donio, kako je kazao, "motiviran ideološkom i političkom isključivošću, zaslijepljenošću i mržnjom prema svemu što ga podsjeća na slavna Tuđmanova vremena stvaranja hrvatske države".

Po njegovim riječima, time je Josipović prekršio Ustav RH, Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda, Zakon o obrani, Zakon o službi u Oružanim snagama, Pravilnik o postupku za dodjelu činova i promaknuća u vojnih osoba u činove te Kazneni zakon.

Tu odluku Glavač naziva klasičnim politikantskim diskriminatorskim činom, "usmjerenim na neuspjeli pokušaj njegove moralne i političke diskriminacije".

Predsjednik Josipović je Glavašu u rujnu oduzeo čin zbog presude Vrhovnog suda RH kojom mu je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva izrečena kazna zatvora od osam godina, a oduzeo mu je i odlikovanja Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 17.10.10. 15:18

Jeba te! Javija se još jedan koji bi tija bit general, a proda je svoja odlikovanja nekom anonimnom anonimusu! Znači, još nije potrošija šta je sve napljačka!


registracija
1/1/70

, 17.10.10. 15:22

ZLOCINCA natjerati da pije akomulatorsku kiselinu....i onda s njim u Dravu kao sto je i on radio.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 17.10.10. 16:02

Bas zabavno; poziva se na Ustav Republike Hrvatske iz koje je zbrisao da ne bi morao sluzit zatvorsku kaznu.
I zalosno je u isto vrijeme, jer ih ima jos koji smatraju da su vremena Tudmana bila slavna. A ta veremena su donijela zivot koji u Hrvatsko nikad nije bio tezi.


registracija
14/11/07

laufer, 17.10.10. 18:27

Jel' to onaj što je rekao da ne zarezuje hrvatski sud, hrvatski Sabor, hrvatskog Predsjednika, što je prodao hrvatska odličja i kome je BiH domovina?


registracija
25/6/10

vidra, 17.10.10. 20:03

Dok je Glavaš neće nam biti dosadno, ma gdje otišao. Kako ima debeo obraz. Samo kad se sjetim, njegovo priznanje oko pomoći na izborima za Sanadera. Prizna djelo i nikom ništa, Opet hoće biti političar i da mu se vjeruje. Stvarno ti političari misle da smo mi ovce.


registracija
30/9/09

davor12345, 17.10.10. 20:11

Dok je nami Branimira Glave ne mere nam usfal't budale!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika